Categorieën
Food & health Gezond eten

Smokey TABASCO Chipotle

Het barbecueseizoen is allang geopend, de rookpluimen zijn bij ieder weer te spotten in de achtertuin. En voor de allerlekkerste smaak gebruik je toch de kolenbarbecue, deze zorgt voor die typerende rooksmaak. Maar heb jij nu geen zin om die barbecue ook weer schoon te maken maar wil jij toch die smokey smaak hebben, dan moet je de nieuwe TABASCO Chipotle eens proberen. 

tabasco 1

We kennen de filmpjes van internet waar stoere mannen de heetste pepers van de wereld eten en kort daarna daar heel veel spijt van hebben. Een beetje pit en smaak daar houden wij van, onze mond hoeft niet in brand te staan maar een pepertje op z’n tijd heerlijk. En met de nieuwe smaak van TABASCO breng jij de barbecue gewoon naar binnen. Doordat de jalapeños pepers gerookt zijn geven deze een subtiele rooksmaak af.

Je kunt deze pepersaus op en door gerechten gebruiken zoals extra spice door een salade of op een heerlijk broodje of tosti.  Of probeer eens een paar druppeltjes door tomatensap heen. Ook heerlijk is het wanneer je de tabasco gebruikt op een pizza, een paar druppeltjes geven meteen een explosie aan smaak, misschien dat sommige van jullie dit al doen. Maar je kunt er ook een heerlijke stuk vlees mee marineren, een heerlijke steak of entrecote waar de smaken van de Tabasco helemaal zijn ingetrokken mmm.

tabasco-plant

De TABASCO Chipotle is een wat dikkere tabasco, deze is ook niet zo heet dan andere varianten. Daarom is deze zeer makkelijk in gebruik, met een klein scheutje geef jij je gerecht al de pit die je wilt. Deze Tabasco onderscheidt zichzelf van de rest omdat deze niet zo’n scherpe azijn smaak heeft, het gaat hier echt om de smokey taste.

De Tabasco word maar in één fabriek in de wereld gemaakt en dat is op Avery Island in Louisiana USA. Deze pepersaus heeft drie bestandsdelen: rode pepers, Avery Island zout en witte wijnazijn. Zo makkelijk kan het zijn, toch laten we deze saus door de masters maken want zo lekker krijgen wij deze niet. De pepers worden met de hand geplukt. Met een speciale roodgeverfde stok,  ‘le baton rouge’, wordt de kleur van de pepers beoordeeld. En alleen de aller roodste pepers zijn goed genoeg voor de TABASCO. Na het plukken worden ze vermalen en drie jaar lang gerijpt in houten vaten om goed tot smaak te komen. Jazeker drie jaar, daarom kopen wij deze saus wel lekker in de winkel en wagen wij ons hier niet snel aan. Het recept bestaat al sinds 1868 en sindsdien is er niks aan het geweldige receptuur veranderd. Why change it when it is soo good.

tabasco 2

De TABASCO Chipotle is verkrijgbaar bij alle bekende supermarkten voor maar € 2,39. Dus let’s spice things up en probeer de TABASCO voor jezelf.

 

Q; Wat is jouw favoriete toepassing van TABASCO?

Één reactie op “Smokey TABASCO Chipotle”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.