Categorieën
Food & health

‘Rocky Road’

rocky roadDoor Sabine – Eigenlijk mag ik dit niet het recept voor Rocky Road noemen want officieel is Rocky Road een Amerikaanse zoete zaligheid met marshmallows, chocolade en noten. Omdat mijn vriend allergisch is voor noten komen deze in dit recept niet voor, maar dat neemt niet weg dat het hierdoor minder lekker is. Ik heb het namelijk vervangen door biscuitjes en persoonlijk vind ik dit net zo lekker. Mocht jij nu wel de échte Rocky Road willen maken en dol zijn op noten, voeg ze dan lekker toe. Het fijne van dit recept is namelijk dat je er flink mee kan variëren en het zo net zo kan maken zoals jij wil.

Ingrediënten (voor mijn versie)

100 gram marshmallows
75 gram witte chocoladedruppels (of een reep chocolade in stukjes)
225 gram pure chocolade, minstens 70% cacao
225 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
250 gram Maria biscuits
25 gram kristalsuiker
2 eetlepels cacaopoeder

rocky road

Smelt de pure chocolade samen met de suiker en het cacaopoeder au bain-marie. Au bain-marie houdt in dat je een kom boven een pannetje met water zet en in deze kom alle ingrediënten laat smelten. Zo zorg je ervoor dat de chocolade nauwelijks het risico loopt om te verbranden. Roer even goed door zodat alle ingrediënten zijn gemengd. Voeg hierna direct de boter toe en laat die mee smelten.

Breek ondertussen vast de biscuitjes in stukken en knip de marshmallows in kleinere stukjes. Het is verstandig om ook een bakvorm (cakeblik kan ook) in te vetten met een beetje olie en onderin de vorm een velletje bakpapier te leggen. Dit zorgt ervoor dat je de Rocky Road straks makkelijk uit het blik kunt halen.

Doe de biscuitjes in een grote kom en giet hier het gesmolten chocolademengsel bij. Roer even door tot ieder biscuitje is voorzien van een laagje chocolade. Voeg vervolgens de witte chocolade en de marshmallows toe en roer nog even kort door. Stort het beslag vervolgens in de ingevette bakvorm en zet de Rocky Road minimaal twee uur in de koelkast zodat de chocolade weer kan stollen.

En nu is het wachten… minimaal twee uur maar het liefst nog langer. Een nachtje zou helemaal ideaal zijn.

Snijd de Rocky Road na het afkoelen in blokjes en verblijd je gasten – en natuurlijk jezelf! – ermee. En zie er dan maar eens van af te blijven want ik waarschuw je: deze Rocky Road is heel erg lekker en verslavend.
rocky road rocky road

25 reacties op “‘Rocky Road’”

heerlijk, maar er staat niks over de 225gram boter.
Smelt je die tegelijkertijd met de pure chocolade,suiker en cacaopoeder?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.