Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

Review 100% Suikervrij Drinken

We mogen eerlijk zeggen dat zoete dranken zoals frisdrank wereldwijd bijdragen aan ziektes zoals diabetes, hart en vaatziekten en obesitas. In het boek 100% Suikervrij Drinken halen auteur en food-  lifestylecoach Carola van Bemmelen en Foodie/ auteur en oprichtster van succesvolle blogs Sharon Numan het fenomeen Suiker aan.

boek

Op een speelse wijze schrijven zij over eigen ervaringen betreft suikerhoudende dranken. Ze nemen je terug naar de eerste ervaringen die zij met verschillende dranken hebben beleefd. Hier geven zij hun eigen meningen over en onderbouwen deze op een makkelijk begrijpende manier, waardoor het boek voor iedereen toegankelijk is. Het boek staat vol onderwerpen zoals: zuiveldranken, probiotica, alcohol en het stofje cafeïne. Hierbij wordt uitgelegd wat deze inhouden, wat het met je lichaam doet en wat voor een gevolgen dit allemaal voor je lichaam heeft.

Onze smaakpapillen zijn door alle soorten drankjes die op de markt worden gebracht al aardig verwend geraakt. We zijn gewend geraakt aan de zoete smaken, hierdoor word het drinken van water al snel saai want hier zit niet echt een smaak aan en soms willen we net even wat anders, toch? De illusie dat je beter vruchtensap kan drinken dan frisdrank is dan ook absoluut niet waar. Er is niks gezonds aan vruchtendrank, voor beide geldt dat je eigenlijk vloeibaar snoep aan het drinken bent. Als je het in cijfers moet bekijken dan bevat een glas cola van 250 ml al 5 ½ suikerklont en een glaasje druivensap loopt al op tot 8 suikerklontjes, say what? Wij staan ook versteld hoeveel suikers dat zijn, want let maar eens op je drinkt frisdrank bijna net zo snel weg als water alleen dan met alle extra toegevoegde suikers.

milkshake

Per ‘drink- categorie’ ontdek je in dit boek precies het hoe wat, waar en waarom. Je ontdekt wat je drinkt en welke ingrediënten al deze prachtige dranken bevatten.

Natuurlijk worden ook de zoetstoffen aangehaald in dit boek. De meningen zijn er erg over verdeeld, maar wat doen zoetstoffen nu in ons lijf. Het verschil tussen suiker en zoetstoffen is dat suiker invloed heeft op de bloedsuikerspiegel en zoetstoffen hebben dit niet. Meer van dit soort leuke weetjes vindt je dus in 100% suikervrij drinken. Een ontzettend leuk en über leerzaam boek waardoor jou kijk op suikers zeker zal veranderen.

Facts straight from the book

Colaproducten voegen een aanzienlijke hoeveelheid cafeine en zout toe aan de drank waardoor je nog meer dorst krijgt van het drinken ervan. Dus “barman, doe mij nog maar een colaatje asjeblieft”.

Wist je dat je met één glas alcohol duizenden hersencellenn doodt? En deze komen ook nooit meer terug.

Één kop koffie zorgt ervoor dat het lichaam tot vijf keer meer adrenaline aan gaat maken dan nodig is. Dus weet jij niet waar dat opgelaten gevoel vandaan komt nadat je een sterk bakkie koffie op hebt, nou bij deze.

koffie

100% suikervrij drinken geeft zelfs recepten om je eigen gezonde frisdrank te maken, deze zijn zeker het proberen waard.

Hier alvast een sneak preview van je eigen gezonde frisdrank.

Ingrediënten voor ongeveer 6 glazen home made Cassis

  • 250-300 gram kersen of zwarte bessen
  • 200 ml water
  • 1 el koksbloesemsuiker
  • Sap van 1 citroen
  • Water met bubbels

zomerdrank

Ontpit de kersen en snijd de kersen (of zwarte bessen) in stukjes. Voeg alle ingrediënten samen in een steelpannetje en bren het aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 30 minuten zachtjes koken. laat de siroop afkoelen in de koelkast. Giet de helft van de siroop en dezelfde hoeveelheid water met bubbels in een glas. Serveer het met een ijsklontje en je hebt je eigen gemaakte en gezonde frisdrank.

 

Bron beeld: weheartit, Tumblr

3 reacties op “Review 100% Suikervrij Drinken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.