Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Plank workout van 5 minuten

Planken kennen we allemaal and you love it or you hate it. Een middenweg is er niet. De één vindt het oersaai en dodelijk vermoeiend terwijl de ander het bij wijze van spreken (want dat gaat natuurlijk wat lastig tijdens het planken) met twee vingers in haar neus doet.

plank1

 

plank2

Challenges yourself
Planken is natuurlijk niet voor niks in het leven geroepen en het is niet voor niks met mensen onderling challenges houden wie het het langste kan volhouden. Het is heftig je voelt het over je hele lichaam en dat is goed, want met een simpele plank train je je hele lijf. Elke spier die je lichaam heeft, wordt aangespannen in deze houding.

You can do it
Probeer het planken eerst rustig op te bouwen met een half minuutje per dag. Ga dan over op een hele minuut per dag en wanneer je dit onder de knie hebt breng je variatie aan in je plank, dat maakt de oefening al een stukje spannender. We vonden een plank workout van 5 minuten, waarbij je joekels van armspieren krijgt, een six-pack waar menig kerel jaloerze blikken op afvuurt en killer legs… oioioi. Vijf minuten lijkt een eitje, maar we spreken je graag als je het geprobeerd hebt.

Q: Hoe lang kun jij planken?

Beeld: Pinterest

2 reacties op “Plank workout van 5 minuten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.