Categorieën
Food & health Gezond leven Sport & work-outs

No Go voordat je gaat sporten

Oké het is bijna februari, dat betekend dat vele goede voornemens al gesneuveld zijn.   Waar heeft het aan kunnen liggen? Wij zetten een aantal feiten op een rij welke je beter niet kunt doen omtrent de perfecte workout. Want waarom zou je je  workout al verpesten voordat je ook maar één stap in de sportschool heb gezet.

workout

  1. Op een lege maag beginnen

Oké de vergelijking van je lichaam is een motor kennen we allemaal. Maar houdt jij je eraan? Want om die motor aan de gang te houden moet je dus echt energie hebben. Dus maak niet de fout om met een lege maag de sportschool in te duiken. Eet 20 tot 30 minuten voor je workout een lichte maaltijd.

  1. Liters water drinken voordat je gaat sporten

Je moet er natuurlijk wel op blijven letten dat je goed gehydrateerd blijft tijdens het sporten. Maar te veel water drinken kan tijdens het sporten leiden tot misselijkheid en krampen dus drink met mate.

water

  1. Eten als een bouwvakker

Ja, je moet dus wel eten voordat je gaat sporten. Maar train je voor de Tour de France..? Nee? Eet dan ook niet alsof je dit wel gaat doen. Want een maag vol voeding vraagt energie om te verteren (daarom krijg je een after dinner dip). En als jij dan vrolijk gaat hardlopen kun je er donder op zeggen dat je misselijk wordt en vervelende steken krijgt.

  1. Eerder opstaan om nog te kunnen sporten

De combinatie van voeding/beweging en rust is de key om je doelen te behalen. Slaapgebrek zorgt voor een mindere focus , vermoeid gevoel en daarbij voor een slechtere calorieverbranding. Dus zorg voor genoeg slaap en rust om je fit te voelen voor je workout.    

  1. Te veel koffie drinken

Ook al ben je een echte koffiejunk en kun jij je bed in de ochtend niet uitkomen zonder de geur van versgemalen koffie. Maar dit kun je beter niet doen voor het sportengaan. Zelfs niet als je zou denken dat je net wat meer energie zal hebben tijdens de BBB les. Maar in tegendeel, je zal er rare bijwerkingen van krijgen zoals hartkloppingen.

  1. Zonder plan op pad gaan

Als jij er voor de volle 100% voor gaat, is het slim om doelen op te stellen. Het staat bekend dat wij beter ergens naartoe kunnen werken. Als een kip zonder kop door de sportschool rennen heeft geen nut. Wil je afvallen? Vraag dan na op de instructeur een schema met oefeningen voor je wilt maken. Of wil je een marathon gaan lopen? Ga dan opzoek naar een hardloopschema om te beginnen.

  1. De warming-up overslaan

Zie jij in de sportschool veel mensen die een warming up doen? Nee heh, waarom wordt deze toch zo vaak overgeslagen? Iedereen wilt zo snel mogelijk helemaal losgaan. Maar warm eerst je spieren even op, zo zorg je ervoor dat je geen pijntjes of krampen gaat krijgen.  En ben jij een paar dagen later weer fit  in de sportschool  te vinden.

 

Bron beeld: Weheartit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.