Categorieën
Food & health Recepten

Let’s celebrate Summer

Nodig wat vrienden uit en maak indruk met je nieuwverworven vaardigheden. Open een fles lovely rum en creëer de meest gedronken cocktail, de MOJITO. Dus  sla de limoentjes en muntblaadjes in, want hier gaan wij de zomer zeker mee door komen. 

mojito

Je kunt de zomer niet doorkomen zonder heerlijke cocktails, alcoholisch of  non-alcoholisch. Ze zien er altijd super exotisch uit en de lekkerste smaken komen voorbij. En hoe kunnen we nou nee zeggen tegen dat fleurige parasolletje, die trekt ons over de drempel natuurlijk.

De Mojito is toch zeker een bekende, deze van oorsprong Cubaanse cocktail staat bekend om de verfrissende smaak. De combinatie van rietsuiker, limoen en verse munt zorgt voor de juiste afkoeling na een warme dag. Ook al hebben wij geen excuus nodig om dit drankje te kunnen drinken, maar de Mojito is de perfecte cocktail om even samen te komen met vriendinnen en gezellig bij te kletsen.

mojito2

Ingrediënten voor 1 persoon

  • ½ limoen
  • 10 blaadjes verse munt
  • 2 tl rietsuiker
  • 5 cl Bacardi Superior of andere witte rum
  • Sodawater
  • IJsblokjes

Voor de garnering

  • 2 muntblaadjes

Benodigdheden

Longdrinkglas, cocktailstamper, theelepel, schone theedoek, deegroller of steelpan

Bereidingswijze

Snijd de halve limoenen in zes stukken en doe ze samen met de muntblaadjes in het glas, bestrooi ze met rietsuiker en stamp de smaak uit de muntblaadjes met behulp van een cocktailstamper.

Omdat je de muntblaadjes in het glas moet stampen is het verstandig om een stevig longdrinkglas met dik glas te gebruiken.

Met de ijsblokjes kun je crushed ijs maken, neem een schone theedoek en doe hier de ijsblokjes op. Vouw de theedoek dicht en sla met een steelpan of deegroller het ijs fijn.

Vul het glas op met crushed ijs en voeg daarna de rum aan toe. Roer alles goed door en vul het glas verder met sodawater.

Voor de garnering plaats je de takjes munt op het glas. Nu kun jij heerlijk genieten van de zomer met een verfrissende  cocktail in je hand.

 

Bron beeld: Tumblr

2 reacties op “Let’s celebrate Summer”

Hoi Chucky,
Deze Mojito kun je ook virgin maken. Hiervoor vervang je de rum voor bijvoorbeeld
tonic, vruchtensap of een lekkere non-alcoholische likeur zoals citroenlikeur of juist een amandellikeur.

Groetjes, Daphne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.