Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Laat je niet kisten door een off day

Het kan niet altijd feest zijn tijdens je o-zo fanatieke sportavontuur. Hoe afgetraind en ervaren je ook bent, er blijven momenten dat het allemaal wat stroever gaat, dat je er niet zoveel zin in hebt, dat je je niet “bambambam” door je workout heen slaat en dat je lichaam loodzwaar aanvoelt waardoor elke beweging zich in slow motion lijkt voort te zetten. Zo’n off day hebben we allemaal, heus waar. En we hebben óók manieren om het -zij het een klein beetje- te verlichten.

of

Een off day is extra uitdagend
Sporten doe je met je lichaam en je lichaam heeft er nou eenmaal niet altijd even veel zin in. Of je nou ongezond gegeten hebt, (teveel) gerookt, (teveel) gedronken, slechts anderhalf uur hebt geslapen of even geen reden kunt verzinnen waarom je lichaam niet meewerkt, het overkomt je gewoon. Maar hallo, we gaan niet bij de pakkeneer zitten toch? We laten ons toch niet in de maling nemen door een onwillend lichaam? Laat je niet kisten door een off day. Laten we het eens van de andere kant bekijken: hoe minder zin je lichaam heeft om te sporten: hoe groter de uitdaging: hoe groter de overwinning als het lukt. Dus deze uitzonderlijke momenten dat het even niet allemaal zo gaat zoals je had gehoopt moet je zeker niet overslaan, je moet dan juist extra hard knallen.

Met een beetje hulp
Natuurlijk mag je het wel een beetje makkelijker maken voor jezelf om niet af te dwalen en alsnog in de stand slow motion te zakken. Een handige truc is om je oefeningen op te delen. Wanneer je tijdens je workout een oefening van een minuut doet kun je die minuut opdelen in vijf keer tien seconden. Tien seconden knallen, twee seconden rust, tien seconden knallen, twee seconden rust. Elke tien seconden kun je jezelf opnieuw herpakken om gemotiveerd te blijven en niet in te kakken.

Q: Heb jij vaak last van een off day?

Beeld: Weheartit

 

2 reacties op “Laat je niet kisten door een off day”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.