Categorieën
Food & health Gezond eten Recepten

Huisgemaakte granola in een handomdraai

Mmm, kun je je voorstellen hoe je keuken zich vult met een heerlijk warme, zoete geur? De geur van verse granola, precies zoals jij het lekker vindt én vele malen gezonder dan uit de winkel!

20150505_210011

Deze granola kun je precies maken zoals jij het lekker vindt: voeg ingrediënten toe, laat ze weg, pas verhoudingen aan en speel met smaken om telkens weer een nieuwe verrassing uit de oven te toveren!

De basis bestaat uit granen, zoals speltvlokken. Hierbij voeg je ingrediënten die jij of degene voor wie je de granola maakt lekker vindt. Twee voorbeelden:
– Hazelnoten, paranoten, cacaonibs & kaneel
– Amandelen, chiazaad, vanille & kaneel

Deze mix bind je met een vloeibare suiker. Zeer geschikt is agavesiroop, omdat deze siroop een minder sterke stijging van je bloedsuikerspiegel veroorzaakt.

Meng alle ingrediënten door elkaar en zorg dat alles lichtjes aan elkaar plakt dankzij de siroop.

20150417_143856

Vervolgens bak je de granola, verspreid op een bakplaat, in een voorverwarmde oven af in circa 25 minuten op 180 graden (afhankelijk van jouw oven én jouw ingrediënten).

Laat de granola afkoelen en bewaar deze vervolgens rustig ruim een week in een afgesloten bakje! Heerlijk voor door de yoghurt, als tussendoortje of als echt verwenontbijtje op zondag…

20150417_151109

3 reacties op “Huisgemaakte granola in een handomdraai”

Dit is echt ontzettend lekker en nergens mee te vergelijken; absoluut een aanrader om zelf te gaan maken ! (ik bof, dat het mijn dochter is, die dit recept heeft verzonnen en dit regelmatig voor me mee brengt )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.