Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Het snelst een strakke buik

Mariola Bouman is 21 jaar en studeert Media, Informatie en Communicatie in Amsterdam. Op dit moment is ze bezig met haar minor Schrijven & Redigeren. Dit combineert ze met haar passie voor een gezonde voeding en sport, waar ze graag over schrijft. Met een vriend die werkt als personal trainer is ze op de hoogte van heel wat ins & outs op het gebied van sport. Vandaag deelt Mariola haar kennis op Femme Magazine!

Mariola1
Toen we hoorden dat cardio helemaal niet dé manier was om af te vallen, gingen we massaal over tot krachttraining. Met krachttraining neemt je spiermassa toe. En we weten inmiddels: spieren verhogen je stofwisseling en hierdoor verbrand je sneller calorieën. Dus hoe meer hoe beter. Maar als je echt zo’n strakke buik wilt als de modellen van Victoria’s Secret moet je cardio niet helemaal afschaffen. Cardio is wel degelijk nodig om van de laatste lastige buikvetjes af te komen. Het beste is om cardio en kracht te combineren. En nee dames, met cardio bedoelen we niet sloffend lopen op een loopband. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij het snelst met een strakke buik de zon in kunt!

mariolaJe lichaam heeft drie energiesystemen: anaëroob alactisch, anaëroob lactisch en aëroob. Als je vet wilt verbranden moet je in je aërobe fase komen. Je lichaam komt pas na twintig minuten in deze fase, maar dan moet je wel de juiste hartslag hebben. Dit is voor iedereen anders. De algemene formule die gegeven wordt om er achter te komen wat voor jou de juiste hartslag is, is 220 minus je leeftijd. Van het antwoord dat daaruit komt, neem je 60%. Deze formule is alleen niet 100 % betrouwbaar. Het hangt namelijk ook af van je leefstijl. Voor precies het  juiste antwoord kun je het beste een test doen, bijvoorbeeld een fietstest. Hier rolt precies uit bij welke hartslag jouw vetverbranding in gaat.

Dus, what to do? Ga een duurtraining doen om in je aërobe fase te komen. Voor het juiste resultaat moet je toch echt een uurtje cardio inplannen. Als je dit combineert met krachttraining, gezonde voeding, voldoende rust en de juiste mentale instelling moet het helemaal goed komen met jouw buikje deze zomer!

Q: Weet jij wat de juiste hartslag is voor jou?

Beeld: weheartit.com

 

 

Één reactie op “Het snelst een strakke buik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.