Categorieën
Food & health Gezond leven Sport & work-outs

“Jaja, daar zijn ze weer; de goede voornemens voor 2014”

Ja hoor, 2014 is een feit en daar horen natuurlijk weer de terugkerende goede voornemens bij. 80% van Nederland heeft ze alweer op een rijtje gezet maar helaas lukt het 84% van de mensen niet om deze ook vol te houden. Hier op een rijtje de meest voorkomende voornemens voor 2014.

2014_new_year-wallpaper-1920x1080
Elk jaar proberen we het weer, we willen een nieuwe start maken en er is geen beter moment dan het begin van het nieuwe jaar. We stellen grote doelen voor onszelf en gaan er vol goede moed tegenaan. Hierbij een overzicht van wat we het liefste willen in 2014:

Afvallen
Afvallen en dan ook minimaal 5-10 kg en ook zo snel mogelijk natuurlijk. Dit doen we dan ook via shakes en maaltijdrepen want de gewone bruine boterham kan echt niet meer want dat is een dikmaker (?!) (je doet er verstandig aan om eerst de verpakking van de reep te lezen. Je zult versteld staan van het aantal calorieën dat ze in zo’n kleine reep kunnen stoppen). Dit is absoluut niet de juiste manier om gewicht te verliezen. Afvallen is een samenspel van gezond eten en bewegen. Wanneer je snel wilt afvallen door bijvoorbeeld het nieuwste en hipste dieet zal je merken dat wanneer je hiermee ophoud je ook snel weer zal aankomen, het welbekende jojo effect. Je kunt dit namelijk niet je hele leven blijven volhouden.

Gezondere levensstijl

Als je dan toch wilt afvallen dan is dit de enige juiste manier om je doel te behalen. Het gezegde elk pondje gaat door het mondje is gewoon een feit. Gezond eten met af en toe een heerlijke uitzondering is een must om je doel te behalen. Helaas vinden veel mensen het toch moeilijk om zijn of haar levensstijl aan te passen en dit ook vol te houden. Hierdoor neigen mensen snel naar de welbekende commerciële diëten, dit zijn merendeel crashdiëten.  De eerste stap in de goede richting begint al in de supermarkt met het maken van bewuste keuzes. Een handig hulpmiddel hierbij zijn de logo’s van bijvoorbeeld “ik kies bewust” en het “gezonde klavertje” van de Albert Heijn. Natuurlijk zijn er momenten om te zondigen, maar beperk deze tot het minimale.

various_fruits-wallpaper-1920x1080Meer sporten of juist beginnen
Meer sporten of juist beginnen met sporten “om toch in de categorie van afvallen en gezond leven te blijven” is één van de goede voornemens. Ik weet niet of het jullie ook opvalt dat in de maand december de sportschool muisstil is en wanneer je in januari de zaal weer binnenloopt dat deze steeds meer uit begint te puilen met mensen met de benodigde goede voornemens. Het grappige is ook dat deze groep enkele maanden later nergens meer te vinden is en word dus snel de handdoek in de ring gegooid. Ook sporten is onderdeel van een gezondere levensstijl en minstens net zo belangrijk als letten op je voeding. Dit geldt al helemaal voor mensen die graag gewicht willen verliezen.

runnerStoppen met roken
Dit voornemen gaat meestal pas een paar uur na het vieren van oud en nieuw in. veel mensen willen ook in 2014 af van de sigaretten. Heel goed, het levert je alleen maar pluspunten op. Je ruikt niet meer naar rook (je kleren, haren, mond etc.), je krijgt een beter uithoudingsvermogen, je proeft eten vele malen beter en natuurlijk bespaart het je ook bakken vol met geld. Nou als dat geen pluspunten zijn.

Q: Hebben jullie ook goede voornemens voor 2014? En hoe willen jullie deze gaan behalen?

5 reacties op ““Jaja, daar zijn ze weer; de goede voornemens voor 2014””

Ik heb niet echt goede voornemens. Wel gewoon dingen die ik wil doen, maar dat heb ik altijd en dat is niet echt iets dat ik het begin van elk jaar bepaal 🙂 Meer bloggen staat op dit moment het hoogst op mijn lijstje en dat lukt me aardig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.