Categorieën
Fashion Inspiratie

Zomertrend lente/ zomer 2014: wit

Onze eeuwige liefde die we nooit en te nimmer in de steek zullen laten, waar we altijd van blijven houden omdat ‘ie zo bloedmooi is en waar we altijd op kunnen terugvallen als we het even niet meer weten, de Little Black Dress, wordt komende lente/ zomer toch heel eventjes, een minuscuul momentje, in de kast gehangen voor onze second love: the white dress. Want ook al keert wit elk warm seizoen weer terug, zoals het nu terugkeert hebben we nog nooit gezien. Het zit ‘m vanaf dit voorjaar wat minder in de vormen en wat meer in de materialen van de kleding.

Wit

1. Jurk – Rut&Circle – Kolibrishop.nl (via Boetiek.nl)
2. Jurk – Structured Dress – Dressrepublic.nl (via Boetiek.nl)
3. Jurk – Kaffe – Kolibrishop.nl (via Boetiek.nl)
4. Jurk – Darling – Yoox.com (via Boetiek.nl)

Het pallet aan wit wordt uitgebreid. Wit mag eigenlijk geen kleur worden genoemd, maar voor dit nieuwe seizoen maken we een uitzondering. Nooit gedacht dat er zoveel keuze aan wit was. Deze zomer zal wit zich bewijzen om in elke vorm het front te betreden. Het wit wordt gebroken door een lichte vorm van geeltinten, grijstinten en bruintinten die verschillende vormen van invloed uitoefenen. Meerdere kleuren wit kunnen gecombineerd worden in één item. Een kleur kan ook beïnvloed worden door het patroon wat de stof biedt.

De kleur wit zal in alle mogelijke stoffen met hun eigen patronen te zien zijn. Van jurkjes in dikke stugge stoffen tot zwierige maxi-dresses van satijn-achtige materialen. Ook winterse stoffen zoals wol en tweed worden verwerkt in de jurkjes en rokjes, maar dan vooral in het wit. Deze zorgen ervoor dat je je in de lente al super zomers kunt kleden en toch warm genoeg gekleed bent, terwijl het daar dan meestal nog veel te koud voor is.

Zoveel wit zorgt natuurlijk voor een kwadraat van zonnestralen, want wit weerkaatst. Dus deze zomer kan het nog wel eens flink in de temperaturen lopen. En het leukste van al deze informatie is dat er nu heel erg veel zomerkleding van afgelopen zomer in de sale is. Nu weet je precies wat je uit de sale kunt plukken met het oog op de designs die nog komen gaan.

Q: Heb jij al iets in de kast hangen wat bij deze trend aansluit?

5 reacties op “Zomertrend lente/ zomer 2014: wit”

Ik was gisteren foto’s van vroegah (10 jaar geleden) aan het kijken en zag een foto van mezelf in witte romantische zomer kleding. Beetje zoals plaatje 1. Alles komt altijd weer terug 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.