Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven

Gezondere generatie

Wat ontzettend leuk om afgelopen week te lezen dat de generatie tot en met 23 jaar gezonder wilt eten dan de voorgaande generaties. Het lijkt alsof het kwartje eindelijk is gevallen en wat een opluchting is dat om te horen. Zij eten liever zelf gefabriceerde maaltijden die stuiteren van de vitamines. 

cookingOndanks hun drukke agenda’s die vol staan met leuke feestjes, schoolopdrachten en familiemomentjes vinden zij toch de tijd om de keuken te bezoeken. En als ze dan in het domein  van de lekkernijen staan dan wordt er nog gezond gekookt ook. In tegenstelling tot de generatie voor hen, dit betreft de leeftijd van 38-48 jaar. Zij staan voor in de rij wanneer de magnetronmaaltijden in de aanbieding zijn. Echt?! Magnetronmaaltijd? Zit daar dan überhaupt smaak aan en laten we het al helemaal niet over de zero voedingswaarden hebben.  Zout wel, daar bulken deze maaltijden van, je krijgt er nog net geen jerrycan spawater bij om na de maaltijd je dorst te lessen.

Snacks

Ook wordt er steeds meer gekozen voor gezondere snacks. De Marsrepen en Snickers zijn ingeruild voor muesli/graanrepen en gedroogd fruit. De jongeren zijn bewuster met hun eten en lifestyle bezig en willen daarom ook weten wat ze naar binnen werken. Daarom koken ze liever, zodat ze de producten zelf uitkiezen en bereiden, dan dat ze een samengestelde maaltijd eten.

Generatie op generatie

Wij mogen alleen maar hopen dat deze bewuste keuze ook overgenomen gaat worden door de jongere generatie. Want overgewicht is nog steeds een groeiende ziekte bij kinderen, zij worden steeds dikker en eten ook steeds ongezonder. Als we dan naar de ouders kijken dan zijn zij juist de groep die liever niet in de keuken een gezonde maaltijd bereiden. Hier ligt dus al een verbinding tussen overgewicht en gezonde keuzes maken in je voeding.

kind taart

We kunnen wel stellen dat wanneer ouders in de leeftijdscategorie van 38 tot en met 48 jaar eens de keuken in zouden stappen om een maaltijd te bereiden met verse producten in plaats van naar de afhaal te rijden, dat de toenemende groei van overgewicht bij kinderen zal gaan dalen. De kinderen worden in ieder geval al bewuster van gezond en ongezond eten. Ook als zij al vroeg in aanraking komen met verse producten dan zullen zij dit ook beter accepteren en vaker willen eten.

Q: Staan jullie dagelijks in de keuken om je maaltijd te bereiden?

3 reacties op “Gezondere generatie”

Ik geloof er geen snars van, je maakt mij niet wijs dat al die aandacht op voeding en superfoods en afvallen en dieten zo gezond is… IPV obesitas wordt het straks orthorexia. en ik ken genoeg jongetjes die de hele dag gamen en chips eten, die zijn ook nog niet verdwenen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.