Categorieën
Food & health Gezond leven Sport & work-outs

Frankrijks nieuwste rage

De nieuwste trend in Frankrijk om even een aantal calorieën te verbranden is het Côte-lijnen. Op z’n Nederlands vertaald rennen door de zee. Volgens webmagazine frankrijk.nl  zullen deze zomer de kustlijnen van Bretagne vol zitten met fanatieke ‘Longe Côte’ers (zoals de Fransen het noemen)en we halen het nu ook naar Nederland.

cote-lijnen-longue-cote-watersport-1024x1024

Côte-lijnen

Het is een mix van aquarobics en rennen door het zeewater langs de kustlijn, waarbij je een peddel kunt gebruiken om jezelf voort te bewegen. Gekleed in een strak wetsuit ga je  tot aan borsthoogte de zee in. Gewapend met een peddel (hoeft niet dit is optioneel) loop je zo de hele kustlijn af.

Longe-Cote-Thomas

Het is een sport ontwikkeld door de Franse roeitrainer Thomas Wallyn, nadat enkele van zijn roeiers in het team blessures opliepen wilden hij dit gaan voorkomen. Dit deed hij door Côte-lijnen te ontwikkelen, door het drijvende en vertragende vermogen van water worden de spieren niet overbelast waardoor je veilig deze activiteit kunt uitoefenen. Het sloeg zo goed aan dat het onderdeel werd van Thomas zijn vaste trainingen.

Maar hoe is deze trend dan in Nederland gekomen?

Carole Goelitz van webmagazine frankrijk.nl zag dit voorbij komen tijdens haar verblijf in Bretagne. Ze raakte zo enthousiast dat ze het gelijk ging uitproberen en was gelijk om. Ze was verbaast dat deze sport nog niet in Nederland te vinden was, zo kwam ze in contact met Thomas. En ze brengt hem mee naar Nederland, aankomende dinsdag zal Thomas een demonstratie van Côte-lijnen gaan geven bij het strandpaviljoen Rapa Nui op het strand van Zandvoort.

Het als geboren watersport- activiteit is uitgegroeid tot een ware sport, die zelfs te vinden is bij onze oosterburen Duitsland, Polen maar zelfs ook in Australië.

Ben jij ook nieuwsgierig geworden naar deze trend kom dan zeker dinsdag een kijkje nemen in Zandvoort en laat je verleiden tot deze uitdaging.

Bron Beeld: Thomas Wallyn, CRT Bretagne

2 reacties op “Frankrijks nieuwste rage”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.