Categorieën
Food & health Gezond leven

Eten voor een goed doel

Een goed doel steunen door te eten, het kan. Vanaf maandag 26 januari tot en met zondag 1 februari vind de zesde editie van de Leidse Restaurantweek plaats. Voor dit creatieve concept openen meer dan 30 restaurants hun deuren om je een bijzonder culinair festijn te laten beleven.

tafel

Leidse Restaurantweek 2015

Tijdens de Leidse Restaurantweek trakteren restaurant  in en rondom Leiden hun gasten een week lang op hun ‘signature disches’, dit doen zij in de vorm van een proeverij. Zo kun je van meerdere gerechten genieten.

Je kunt genieten van een proeverij van de beste gerechten van het menu en hierbij steun je het goede doel. Een gezellig uitje betekend meer, je steunt dit jaar namelijk de Voedselbank Leiden. In de eerste vijf edities is ruim € 75.000,- opgehaald voor diverse goede doelen.

De Voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die het zich niet kunnen permitteren om een maaltijd te kopen. In tijde van crisis kunnen zij alle hulp gebruiken. Ondanks dat de Voedselbank haar voedsel gratis krijgt aangeleverd worden er nog steeds veel onkosten gemaakt voor het vervoeren en opslag  van de aangeboden producten. Met dit evenement wordt de Voedselbank in de belangstelling gezet. Want nog teveel gezinnen kunnen het zich niet veroorloven om elke dag een gevulde broodtrommel of avondmaaltijd op tafel te krijgen, voor hen heerst de crisis.

Print

Op Leidse Restaurantweek kun je zien welke restaurants deelnemen en reserveren. Leidse Restaurantweek steunt de Voedselbank Leiden. U toch ook?

 

Bron beeld: voedselbank, Leids Lekkers

Één reactie op “Eten voor een goed doel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.