Categorieën
Food & health Gezond leven

Doorgeslagen waarschuwingen

Kijk uit voor zonnestralen! Deze week was er het news topic dat artsen een beetje doorslaan op het gebied van waarschuwingen geven over het heerlijk zonnetje dat op onze bolletjes schijnt. Hoe schadelijk het zeker voor de gezondheid kan zijn, artsen moeten hun adviezen toch wat gaan inperken. 

sun

Terwijl wij hard bezig zijn onze melkflessen te voorzien van een mooie tan worden wij opgeschrokken door artsen die ons de meest gruwelijke informatie geven over onze grootste bron van vitamine D, de zon. Door continu de gevaren te beschrijven worden wij bijna bang om ons hoofd naar buiten te steken.

Dermatoloog Han van der Rhee heeft dit afgelopen week onder de aandacht gebracht aan de hand van zijn boek de Zonwijzer welke recent is uitgekomen. Hierin beschrijft hij juist de voordelen van de zon en dan met name de vitamine D en de gezondheidsvoordelen die deze met zich meebrengt.

Juist door te vaak te zeggen hoe schadelijk de zon is voor je huid schrikken mensen, want wanneer we de artsen moeten geloven krijgen we al huidkanker wanneer we een blokje omgaan. Hierdoor stijgt het risico om tekorten op te kopen aan vitamine D, maar de zonnestralen hebben ook nog eens een gunstig effect op huidaandoeningen zoals eczeem en psoriasis. Om al niet over je gemoedstoestand te  beginnen. Want zeg nou zelf; we hebben maar een paar zonnestralen nodig om een lach op ons gezicht te krijgen.

suncream

Wanneer je bewust omgaat met de straling van de zon dan zijn negatieve verschijnselen hoogst onwaarschijnlijk. want wanneer je hier niet bewust mee omgaat dan is huidkanker zeker niet uit te sluiten. Vergeet daarom zeker niet om jezelf in te smeren met een goede zonnebrandcrème met de juiste uv-filter. En zoals de meeste van jullie weten zijn er ook genoeg dagcrèmes en BB creams die uv-filter bevatten. Probeer er dan wel aan te denken om jezelf om de twee uur alsnog bij te smeren met een zonnebrandcrème wanneer jij de juiste bescherming wilt.

Dus laat jezelf niet afschrikken en geniet lekker en laat je huid genoeg vitamine D opnemen, want dit kan zelfs wanneer jij een goede bescherming hebt opgesmeerd. Aangezien we in de wintermaanden een chronisch tekort hebben aan deze vitamine kun je nu alvast werken om de voorraad voor de winter goed op te bouwen.

Nog even kort op een rij waarom vitamine D zo belangrijk is.         

–          Vitamine D bevordert de opname van calcium botten in de

–          vitamine D  heeft een positief effect op het immuunsysteem, hart- en bloedvaten

–          vitamine D voorkomt botverkalking

 

Q: Smeren jullie je altijd in met een crème met uv-filter wanneer jullie van de zon gaan genieten?

Bron beeld: Tumblr

  

4 reacties op “Doorgeslagen waarschuwingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.