Categorieën
Food & health Gezond leven

De 10 voordelen van herfst!

Blegghhhh, vroeg donker, laat licht, blaadjes op de rails, storm die je net gestijlde lokken verwoest, verkleumde vingers, uitgelopen ogen… Jup, it’s all part of the fall, maar dit zijn dan wel meteen allemaal negatieve dingen hè… Zoals ieder seizoen zijn eigen charmes heeft is ook de herfst hartstikke leuk en ik ga je precies vertellen waarom!

1. The beauty of nature
Heb je wel eens gekeken hoe schitterend de natuur in de herfst is? De bladeren die allerlei tinten bruin, oranje, rood en geel kleuren, de paddenstoeltjes die boven het mos uit piepen, het najaarszonnetje dat door de bomen schijnt, de frisse lucht die je neusgaten inblaast… Dus hup van die bank af, jas en laarzen aan en het bos in!

2. Laagje over laagje
Warmte, heerlijk, maar met 35 graden is het zelfs in slechts een bikini nog goddamn hot. Een voordeel van de herfst is dat je oneindig veel laagjes over elkaar aan kunt trekken en jezelf lekker helemaal in die superwarme, supergrote en supercomfy trui kunt nestelen!

3. Cocoonen
Eén van de heerlijkste dingen van de herfst is het zogenaamde cocoonen, oftewel: met huispak en dekentje op de bank, kaarsjes aan, kopje thee, bakje kruidnootjes en dvd’tje van Gossip Girl erbij en genieten maar. Heel goed voor het verlagen van je stresslevel, die herfst!

4. Lekkers van de herfst
Over kruidnootjes gesproken, laten we vooral niet vergeten wat een lekkers de herfst ons allemaal brengt! Chocolade pepernoten, taaitaaipoppen, kerststol, boerenkool met worst, kerstkransjes….. Oh yeah, we love the fall!

5. Shop till you drop
Wanneer de herfst zich aandient betekent dat…. SHOPPEN! De winkels hangen vol met nieuwe rokjes, jurkjes, jassen, truien, sjaals, handschoenen, mutsen, tassen, schoenen en…….. ohhhhh ik moet álles nieuw!

6. Hot, hot, hot
Koffie, thee, soep…. Ik drink het altijd graag, maar in de herfst is toch nog nét een tikkeltje lekkerder terwijl je je innerlijke mens en ijskoude handen eraan warmt!

7. New on tv
We zijn eindelijk verlost van de 2803830494ste herhaling van Kees & Co en kunnen ons verheugen op een tv gids vol nieuwe programma’s. Of we met de helft daarvan echt blij moeten zijn is een tweede, maar je hebt in ieder geval iets nieuws om naar (uit) te kijken.

8. Warm je aan je lief
Als de ijspegels aan je neus hangen en je je vingers niet meer normaal gestrekt krijgt lijkt me dat een uitstekende reden om jezelf écht goed op te warmen en dat gaat nog altijd het allerbeste door zo dicht mogelijk tegen je lief aan te kruipen. Yay for herst!

9. Langer make-up plezier
Great. Ben je in de minimaal 38 graden dat het in de badkamer was dik een half uur bezig geweest met je make-up, hangt het vervolgens nog geen 20 minuten later compleet weggesmolten ergens op je kin. Ha!, daar heb je in de herfst lekker geen last van!

10. Uitgebreid in bad
Terwijl je in de zomer naar een bad vol ijsklontjes verlangt is er in de herfst niets fijner dan na een dag in de kou ’s avonds in een dampend bad te stappen om er vervolgens de eerste twee uur niet meer uit te komen.

Q: Wat vind jij de grootste voordelen van de herfst? 

20 reacties op “De 10 voordelen van herfst!”

Heel leuk artikel! Ik vind het ook heel erg mooi hoe de natuur eruit ziet in de herfst. Ook de geur buiten na een regenbui vind ik altijd erg lekker. Voor de rest vind ik het natuurlijk heerlijk dat ik de geurkaarsjes weer tevoorschijn kan halen voor de donkere avonden.

Ik kan eigenlijk alle seizoenen wel waarderen. De herfst vind ik heerlijk om de mooie kleuren, lekkere nazomerzon, nieuwe winterkleding kopen, een leren jack aan kunnen zonder me kapot te zweten, mijn verjaardag! en eekhoorntjes die overal op lijken te duiken.

Positief denken is altijd beter dan negatief, toch? 🙂 Het liefst kruip ik lekker in bed met een heerlijke glas warme chocomelk naast me, een voorraad chocolate chips en een laptop op m’n schoot gevuld met nieuwe afleveringen van degrassi <3

Ik hou ook van de herfst! Vooral omdat het zo gezellig is met de kaarsjes weer aan en er weer laagjes gedragen kunnen worden. Jammer genoeg geld nummer 8 voor mij niet, ik ben alleen zonder vriendje die me kan opwarmen 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.