Categorieën
Beauty Make-up

Max Factor Colour X-pert Waterproof Eyeliners

Een aanvalletje PMS, zielige film, snelle jump onder de douche, flinke work-out, enorme plens regen of gigantische lachstuip: de nieuwe Colour X-pert Waterproof Eyeliners van Max Factor moeten het, als we de verhalen mogen geloven, allemaal met gemak overleven. Bij het horen van dergelijke beloften gaan mijn handen spontaan jeuken en dus heb ik ze aan een grondige waterprooftest onderworpen!

Om heel eerlijk te zijn mijdde ik het product eyeliner tot een jaar of twee geleden altijd een beetje omdat ik simpelweg niet goed was in het aanbrengen ervan. Gelukkig zijn er voor eyeliner-noobs als ik tegenwoordig superhandige vilten stiften en kan ik me nu met een op zich redelijk recht lijntje in het openbaar te vertonen. Anyway, de nieuwe Colour X-Pert Waterproof Eyeliners collectie bestaat uit vier verschillende kleuren: 01 Deep Black, 02 Metallic Anthracite, 03 Metallic Lilac en 04 Metallic Turquoise die allemaal een gave metallic glans hebben en dus helemaal feestdagen-proof zijn!

De eyeliners komen in stiftvorm en het is erg handig dat de onderkant ervan dezelfde kleur als de eyeliner heeft zodat je meteen kunt zien welke je te pakken hebt. Als je de zwarte lange dop losdraait zie je aan het uiteinde het vilten stiftje die lekker stevig maar tegelijkertijd ook iets flexibel is en ontzettend fijn werkt. Van de vier kleuren heb ik de diepzwarte 01 Deep Black en de turquoise 04 Metallic Turquoise, die allebei uitstekend gepigmenteerd zijn en direct goed kleur geven.

Nadat je een lijntje hebt gezet is deze niet direct droog, dat duurt ongeveer een minuutje. Om de kleuren echt helemaal 100% dekkend te krijgen heb ik nadat het eerste laagje droog was er nog een tweede overheen aangebracht, dan is de zwarte écht diep- en diepzwart en de turquoise heel mooi intens van kleur. Omdat de eyeliners dus wel tegen een stootje moeten kunnen heb ik ze even flink wat laten doorstaan, te beginnen met een flinke plens water onder de kraan.

Nou, van een beetje water verblikken of verblozen ze niet en ook wanneer ik er nog een beetje met mijn vinger overheen veeg gebeurt er niks. Zie zelf het resultaat op de swatches hieronder, die zijn onveranderd.

Goed, volgende stap. Ik heb een klein beetje make-up remover op een wattenschijfje aangebracht en deze vervolgens één keer over beide eyeliners gehaald.

Nou, wat denk je wat? Er kwam een héél klein beetje zwart op het watje, maar op de swatches is daar met het blote oog niets van te zien. Pas toen ik echt wat meer make-up remover ging gebruiken en wat harder ging boenen begon de eyeliner hier en daar wat los te laten maar om alles van mijn hand te krijgen heb ik echt flínk moeten poetsen.

Ik denk dat je wel kunt concluderen dat de eyeliners écht hartstikke waterproof zijn en je aardig je best moet doen om ze aan het einde van je dag van je ogen te krijgen. Nog een voordeel is dat ze godzijdank niet in honderdduizend kleine brokjes van je ogen komen, dat is bij veel waterproof eyeliners namelijk wel het geval. De Max Factor Colour X-pert Waterproof Eyeliners zijn…. geslaagd!

De Max Factor Colour X-pert waterproof eyeliners zijn voor € 9,99 per stuk verkrijgbaar bij diverse drogisterijen als DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister. 

Q: Heb je deze überwaterproof eyeliners zelf misschien ook al geprobeerd of ren je straks alsnog naar de winkel? 

20 reacties op “Max Factor Colour X-pert Waterproof Eyeliners”

Oh wauw, dat lijken me echte aanraders! Ze zijn tenminste lekker waterproof, haha. Ik heb nu de Catrice liquid liner en die vind ik ook heel erg fijn, dat is ook een aanrader hoor. 🙂 Maar deze lijkt me heel fijn, vooral die zwarte spreekt me aan. Blauw niet echt, haha.

Ik ben verliefd op turquoise en onwijs benieuwd naar de lilac variant!! Echt hele mooie eyeliners en super kwaliteit zo te zien. Deze zullen mooie looks opleveren 🙂

Ziet er goed uit, haha best lastigdat je ze er niet zo goed kunt afhalen in de avond. Maarja dan zit d hele dag zo’n prachtige kleur eyeliner op je oog. Die blauwe kleur is echt prachtig!

Ziet er erg goed uit, voor een dagje zwemmen bijvoorbeeld of wanneer het regent. Maar als het er niet af te krijgen is, hoe moet je dat dan doen ’s avonds? Misschien gaat het beter met zo’n twee-fasen-olie make-up reiniger?

Hele mooie eyeliners! Metallic Turquoise vind ik een apart kleurtje, maar zeker wel erg mooi. Alleen als je het er echt zou moeten afboenen dan zou het helaas niks voor mij zijn. Mijn ogen zijn heel gevoelig als ik de make-up eraf haal, dus moet toch altijd wel producten gebruiken die er makkelijk af zullen gaan.

Zo, die blijven echt heel goed zitten! Misschien een beetje té goed.. haha! Ik ben altijd een beetje huiverig voor waterproof mascara of eyeliner. Dan moet je zo boenen op je ogen met remover..

Ze zien er erg mooi uit maar deze mate van waterproof is me een beetje teveel van het goeie. Deze kun je meestal alleen verwijderen met een oogmake up remover op gedeeltelijke oliebasis en het gevoel wat dat achter laat vind ik heel vervelend. Ik houd het maar op de Catrice eyeliner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.