Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Begin het jaar met collectieve recordbrekende workout

Vandaag kun je nog helemaal 100% gek doen, oliebollen eten en losgaan, maar vanaf morgen komt daar voor de meesten weer verandering in. 1 januari is hét moment om traditiegetrouw de goede voornemens weer eens af te stoffen en in volle glorie te laten meedraaien in het dagelijkse leven. Grote kans dat een zwaar hoofd demotiverend werkt, maar wij motiveren je wel!

Sport1
1 januari zou nog wel eens de dag kunnen zijn dat je gehate huisdier voor speciale gelegenheden weer om de hoek komt kijken: de kater. Dan heb je zin in vette hap en is afscheid nemen van je bed, die jouw stevig in zijn armen houdt (kun je echt niks aan doen) nou niet echt het moment om voornemens in te zetten met betrekking op meer bewegen en gezond leven, zou je denken. Niks is minder waar. Juist op zo’n day after als 1 januari moet je aan de bak, dat is het beste voor iedereen. Dus zet je stoute sportschoenen maar vast klaar.


Sommigen duiken het ijskoude water in om het jaar met een frisse start te beginnen. Willeke Zorg Workout Club luidt het jaar anders in. Zij wil op de eerste dag van het nieuwe jaar een nieuw record neerzetten door zoveel mogelijk mensen om 12:00 uur mee te laten doen met een workout die slechts 12 minuten duurt. Met de ‘High Intensive Interval Training’ die je samen met Willeke kunt doen op willekezorgworkoutclub.nl kun je in korte tijd veel oliebollen verbranden. Schrijf je in, verbreek samen een record en wie weet hebben we dan in de zomer allemaal net zo’n strakke buik als Willeke.

Nog meer motivatie en tips om meteen goed van start te gaan:
– Het is loeizwaai om met je suffe, vermoeide koppie aan je gezondheid te werken. Het kan de rest van het jaar dus alleen nog maar meevallen.
– Je lichaam snakt naar gezonde voeding. Het lichaam moet is hartstikke hard werken om de rotzooi van de afgelopen dagen te verwerken. Dat kost een hoop energie die je het beste kunt aanvullen met gezonde vetten die je in vis vindt, en vitamines te vinden zijn in groente als spinazie. Kokoswater is hartstikke gezond, maar helpt ook heel goed om de vochtregulering van je lichaam weer in balans te brengen. Nadorst, doei!
– Van sporten ga je zweten, en laat dat vieze zweet nou net alle afvalstoffen waarmee je je lichaam de afgelopen tijd hebt lastig gevallen, bevatten. Hoe meer je sport, hoe meer afvalstoffen je lichaam verliest. Je hoeft niet meteen te beginnen met een zware lange training. Je kunt het gemakkelijk opbouwen door met de twaalf minuten te beginnen. Wanneer de training begint te vervelen, is de tijd al bijna om. En zelfs op je lamme-takken-dagje is een twaalf minuten niet te veel gevraagd.

Q: Doe jij morgen ook mee?

4 reacties op “Begin het jaar met collectieve recordbrekende workout”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.