Categorieën
Food & health Sport & work-outs

Cardio zonder je onderburen ermee lastig te vallen

Cardio is nou eenmaal veel springen, snel bewegen en dat gaat niet geluidloos. Of toch? Want als je onderburen hebt -die al snel geneigd zijn om in de klaagmodus te schieten- doe je er alles aan om zo min mogelijk geluid te maken. En als je dan toch je cardio-trainingen op pijl wil houden, dan moet je daar een oplossing voor verzinnen.

Naamloos-4

Eigenlijk is het zelfs beter voor je lijf om cardio oefeningen zo geluidloos mogelijk te doen. Want hoe minder geluid je maakt, hoe beheerster je de oefening uitvoert. Oftewel: je kunt de oefeningen alleen maar geluidloos uitvoeren als je ze goed beheerst en gecontroleerd uitvoert. Om uit te leggen hoe je dat doet nemen we Cardio Burst van Nike Training Club als voorbeeld.

car1

Springtouwen
Gebruik bij het springtouwen geen springtouw, maar doen net alsof. Zorg dat je op de bal van je voet blijft en rol je voet zachtjes af tijdens het springen en tijdens het neerkomen op de grond. Beweeg ook je armen mee. Dit kan zo goed als geluidloos. Zelfs in een oud huis waar een ondervloer ontbreekt.

car2

Modified burpees
Modified burpees kunnen zonder geluid. Je hoeft er niet bij te pringen en dat scheelt een hoop. Houd de bewegingen onder controle en je maakt helemaal geen geluid.

Squat jumps
Het lijkt onmogelijk om deze geluidloos te doen en toch kan het. Rol ook bij deze oefeningen je voet af tijdens het springen en neerkomen. Houd je armen in een hoek van 90 graden en laat ze op de juiste manier meebewegen in je sprong: beweeg ze naar voren als je omhoog gaat en naar achteren bij het neerkomen.

car3

Split jumps
Je moet wel heel erg goed zijn om zacht terecht te komen wanneer je zo hoog mogelijk probeert te springen. Het is niet onmogelijk, maar als je de oefening nog niet zo goed onder de knie hebt, kun je hem beter laag houden om geluidsoverlast te voorkomen. Ook hier rol je je voeten weer af tijdens het springen en neerkomen.

2 Feet leteral hops in place
Met deze oefening moet je eigenlijk met twee voeten tegelijk van voren naar achteren en van achteren naar voren bewegen in korte sprongetjes. Probeer dat maar eens te doen zonder al teveel geluid. De ruiten trillen dan zowat uit het kozijn. Wanneer je rekening wil houden met eventuele onderburen kun je ook kleine stapjes met je voeten zetten, om en om. Doe dit in hoog tempo en blijf op de bal van je voet balanceren. Houd een atletische houding aan (denk aan je buikspieren!). Je verbrandt nu misschien ietsiepietsie minder calorieën, maar het is beter dan de oefening helemaal niet uitvoeren, en hij blijft intensief.

car4

Zo hoog en krachtig mogelijk springen gaat dus even niet als je onderburen hebt. Laat overslaan uit je hoofd, want je kunt de oefening natuurlijk ook andersom doen. In plaats van zo hoog en krachtig mogelijk omhoog springen, kun je ook zo laag en krachtig mogelijk in een squat belanden, met je billen zo dicht mogelijk bij de grond en weer overeind komen. En dan het liefst overeind springen natuurlijk. Maar let er dan wel op dat je weer zachtjes neerkomt.

Q: Heb jij wat aan deze tips of heb je geen last van klagende onderburen?

Beeld: Nike Training Club app voor iPhone
Beeld

3 reacties op “Cardio zonder je onderburen ermee lastig te vallen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.