Categorieën
Food & health Gezond leven

By Sjanty test: vitamine B voedingssupplement

Ik heb jullie al eerder verteld dat ik de afgelopen tijd meer aandacht aan mijn nagels aan het besteden ben en ze graag wat sterker en mooier wil hebben. Behalve ze goed te verzorgen las en hoorde ik ook veel dat je je nagels van binnenuit wat kunt helpen door het slikken van een vitamine B voedingssupplement. Ik ben zelf geen groot voorstander van het slikken van vitaminepillen en probeer mijn lichaam liever in goede conditie te houden door gezond te leven, maar ik was in dit geval toch erg nieuwsgierig of het wat zou doen. Naast sterke en mooie nagels zou vitamine B je ook meer energie, een sneller herstel na ziekte en optimaal gezond haar moeten geven en ach, baadt het niet dan schaadt het niet toch?

Wat doet vitamine B?
Vitamine B is heel belangrijk voor een goede gezondheid. Een vitamine B complex bestaat in totaal uit 13 verschillende vitamines die  onderling nauw samenwerken. Het menselijk lichaam kan zelf geen vitamine B produceren en daarom moeten we ervoor zorgen dat we het door middel van onze voeding binnen krijgen. Vitamine B is belangrijk voor haar, huid, hart, zenuwstelsel, ogen en spijsvertering en voor het bewaren en afbreken van vetten, suikers en eiwitten. Voedingsmiddelen die vitamine B bevatten zijn: granen, groente, fruit, vlees, melk, eieren, noten, kaas, vis, paddenstoelen, biergist, rijst, aardappels en bananen.

Dagravit Becoforte vitamine B
De voedingssupplementen die ik heb gekozen zijn van het merk Dagravit, maar je kunt bijvoorbeeld ook prima die van Kruidvat eigen merk nemen. Dagravit vertelt dat de behoefte aan extra vitamine B onder bepaalde omstandigheden groter kan zijn dan normaal en deze Dagravit Becoforte bevat alle belangrijke vitaminen van het vitamine B-complex.

Het is goed te weten dat Dagravit Becoforte ‘slechts’ een voedingssupplement en natuurlijk geen vervanging van een gevarieerde voeding is.

Mijn nagels
Het probleem met mijn nagels is dat ze nogal droog zijn en heel snel gaan bladderen en inscheuren en dat ik er dan ook nog eens lekker aan ga zitten plukken waardoor het nóg erger wordt. Arghh! Deze week heb ik nog een extra nagelhorror moment gehad toen de nagel van mijn linkerpink tot halverwege inscheurde met als gevolg dat er nu een kwart van mijn nagel af is, wat er best wel scary uitziet. Ik heb daarna maar meteen al mijn nagels gekortwiekt zodat ze lekker allemaal tegelijk opnieuw kunnen gaan groeien en zo kan ik op deze manier ook goed zien of de vitamientjes ze mooier doet worden. Naast de nagels zou wat extra vitamine B dus ook goed zijn voor de conditie van je haar en nu is mijn haar op zich best gezond en glanzend, maar een beetje extra is altijd mooi meegenomen! Hieronder zie je mijn nagels op dit moment.

Ik gebruik de tabletjes nu een week, maar er begint enige twijfel toe te slaan omdat ik vermoed dat het voor mij een beetje een vervelende bijwerking heeft. Mijn huid is de laatste maanden (eindelijk!) echt helemaal egaal geweest en sinds ik de tabletjes nu een weekje gebruik krijg ik ineens wat onzuiverheden. Nu keek ik even op de ingrediënten die de tabletten bevatten en daar staat glucose en suiker bij, iets waar mijn huid echt allergisch voor is. Ik ga nog niet meteen met de tabletjes stoppen, ik kijk het nog even aan. Misschien is het even een kwestie van wennen en heb ik volgende week nergens last meer van. Let’s hope!

Q: Gebruik jij vitamine B tabletten en zo ja, merk je resultaat?

10 reacties op “By Sjanty test: vitamine B voedingssupplement”

Ik ga het denk ik ook een keertje proberen want mijn nagels breken erg snel af en heb last van snel beschadigt haar misschien gat dit werken. En auwtch die nagel ziet er echt wel pijnlijk uit

Hallo
Ik vroeg me af hoe het is afgelopen met topic starter??
Ik gebruik het zelf zo’n 3 weken en zag vanmorgen een hele uitslag van acne op me zijkant van me gezicht!!!
En wat me ook opviel dat ik ben aangekomen ervan pfff
Heb wel veel meer energie 🙂
Nou hoop nog te horen van andere ervaringen
Doeii

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.