Categorieën
Food & health Gezond eten Gezond leven Recepten

30 minuten maaltijd

Een makkelijke maaltijd die binnen 30 minuten op tafel staat. Een soort 30 minutes meals van Jamie Oliver, maar dan is dit gerecht wel echt binnen een half uurtje bereid. Want gezond eten hoeft niet moeilijk te zijn. Eet smakelijk.

foto1

 

We breken de week doormidden met een gezonde maaltijd. Want twee keer per week vis eten is nog steeds de norm  en daarom serveren wij een vet visje op tafel. De heerlijke vettigheid van de vis gaat fantastisch samen met de frisse peultjes en worteltjes. Wederom een maaltijd die über gezond is en absoluut voor elke keukenkluns te maken is.

Ingrediënten voor 2 personen                    

  • 150 gram peultjes
  • 250 gram gewassen worteltjes
  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 2 moten zalm
  • 150 ml halfvolle melk
  • Peper en zout

Benodigdheden

3 kookpannen, grillpan, steelpan, pureestamper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en zet deze in een pan met ruim water op het vuur. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappelen daarna af en laat ze nog even nastomen.

Spoel de wortelen af en vul de pan met water. Breng de pan aan de kook. Kook de wortelen in 15 minuten gaar, zo zijn ze lekker zacht van binnen.

Maak de peultjes schoon. Was de peultjes en zet de pan op het vuur, kook de peultjes voor ongeveer 5 minuten. Zo blijven ze heerlijk knapperig.

Verwarm de grillpan, breng de zalm op smaak met wat zout en peper. En schenk een beetje olijfolie over de moten.  Grill de zalm aan beide zijden voor 4 minuten.

Voor de aardappelpuree verwarm je de melk in het steelpannetje. Schenk de verwarmde melk over de aardappelen heen en stamp deze fijn. Breng ook de puree op smaak met wat zout en peper.

foto2

Schep alle componenten op het bord, schenk eventueel voor smaak nog een beetje olijfolie over de groenten heen en smullen maar.

Één reactie op “30 minuten maaltijd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.