Categorieën
Food & health Gezond eten

10 x gezond én goedkoop eten

Om gezond te kunnen eten denkt de halve wereld dat je eerst een geldboom moet planten. Want gezond eten zou zo duur moeten zijn. Maar arme sloebertjes kunnen ook prima gezond eten. Echt: er is geen excuus! Zo is popcorn heel veel goedkoper dan een zak chips. En ook nog eens veel gezonder!

moz

Inderdaad: op het station kun je budget-technisch vaak beter een patatje halen dan een “gezonde” salade (laat de saus weg om hem gezond te houden). En ook in de schoolkantine of de kantine van je werk lijken de prijzen van gezond eten zich wel te verdubbelen ten opzichte van eten dat je aderen doet dichtslibben. En als je dan kijkt naar de prijs van al die super foods sla je toch stijl achterover!? Maar gezond eten hoeft niet per direct ook duur te zijn. Kijk maar naar deze lijst met 10 x gezond én goedkoop eten.

1. Bruine rijst. Vitamines, mineralen, vezels, magnesium, antioxidant en essentiële vetzuren maken bruine rijst hartstikke gezond.
2. Pistachenootjes liggen ook in het onderste schap van de supermarkt. Zitten veel proteïnen, goede vetten en mineralen in.
3. Koop je fruit op de markt of in de aanbieding van de supermarkt (zo wissel je ook lekker af).
4. Havermout is CHEAP en super gezond.
5. Kwark. Een heerlijke bugetproduct dat je kunt inzetten als dessert, ontbijt, tussendoortje en after workout snack. Het is prima te combineren met andere budgetproducten zoals fruit van de markt en havermout. En zelfs met bruine rijst, als je er gezouten komkommer doorheen doet en een hoop knoflook. Dan krijg je een soort tzatziki met rijst.
6. Bonen (bak ze in kokosolie -oke, dat is minder goedkoop- met mais, gehakt, een bouillonblokje, een klein blikje tomatenpuree en paprikapoeder. Hier kun je eventueel nog een lepeltje kwark doorheen roeren en wat tabasco. Eet het los of vul er een taco mee en je hebt een heerlijke, snelle en goedkope Mexicaanse maaltijd).
7. We leerden bij het tv-programma de Keuringsdienst van Waarde dat je je superfoods beter bij de dierenspeciaalzaak kunt halen, omdat je dan een stuk goedkoper uit bent.
8. Een lunch van tomaten, mozzarella, zeezout en olijfolie. Ook een prima kater-snack! Want de tomaten proberen de vochtregulering van je lichaam weer op poten te zetten en de mozzarella is beladen met eiwitten. En eiwitten helpen tegen een kater.
9. Een lunch van bieten en feta. Ook weer zo’n goed idee voor “the day after“. Bieten hebben namelijk een reinigende werking en feta bezorgt de eiwitten.
10. Zelf popcorn maken met maiskorrels, kokosolie en zeezout. Voor ongeveer een euro koop je een hele zak met maiskorrels waar je bergen popcorn van kunt maken.

Beeld

2 reacties op “10 x gezond én goedkoop eten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.