Categorieën
Food & health

10 redenen om NU echt van de zon te gaan genieten!

Yes yes yes, we hebben ein-de-lijk ons zin: die ellendige kou heeft ons kikkerlandje ein-de-lijk verlaten, we kunnen ein-de-lijk onze nieuw geshopte zomerjurkjes, hemdjes en bikini’s aan en ein-de-lijk kan de barbecue weer tevoorschijn worden gehaald. Ja lekker zulk weer als je vakantie of een dagje vrij hebt, maar wat als je nou keihard moet blokken voor je examens of de hele dag in een bloedheet en muf kantoor zit? Maakt niet uit, ook dan is er reden genoeg om na werktijd, in het weekend of in de pauze keihard van de zon te gaan genieten!

1. I feel good, tralalalalalala!
In de winter doen we er dik een uur over om onszelf uit bed te slepen en zouden we het liefst een winterslaap van een half jaar inlassen. In de zomer daarentegen spring je om 8.00 uur fris en fruitig je bed uit met het zonnetje dat al door de gordijnen spiekt, heb je energie voor 10 en ga je fluitend de dag door. Tja, dat is wat de zon met ons doet! Die grote gele bal zorgt namelijk voor de aanmaak van gelukshormonen waardoor we ons veel vrolijker en fitter voelen. Yeah!

2. Bye, bye melkflessen
Weg met dat wintervachtje en die melkflessen, hello tanned legs! Hoe hard ik zelf ook roep dat het me geen moer interesseert of ik bruin ben of niet, met een mooi bruin kleurtje voel je je toch net even wat zelfverzekerder en staat dat knalroze jurkje toch net even wat beter. En oja please, overdrijf het niet want Snooki-bruin is net even teveel van het goede.

3. Naar buiten met die bikini!
Die supertoffe H&M bikini ligt al máánden smachtend in de kast te wachten tot hij eindelijk naar buiten mag en nu het kan moet je het er ook van nemen! Laat zien waarom die knalroze kleur jou als de beste staat en waar je je al die maanden voor in de sportschool opgesloten hebt: hup, de zon in ermee!

4. Enjoy the sun
Wij Nederlanders zijn de beste in klagen, en dan vooral wat het weer betreft. Te warm, te koud, te nat, te waaierig, te benauwd, te wit, te droog, te guur, het is gewoon nooit goed. In de ‘zomer’ van 2011 en de afgelopen weken hebben we ook wel echt een beetje recht van klagen gehad met de regen die met bakken uit de hemel kwam en we met z’n allen zo’n beetje verzopen maar hey de zon is er nu dus GENIET er met volle teugen van!

5. Recharge your battery
De keuken heeft dringend een grote beurt nodig, de auto kan wel een stofzuigertje gebruiken, de plinten moeten nog geverfd worden, er staat nog een berg was van hier tot Tokyo op je te wachten… Ja, als je wilt kun je de hele dag zuchtend en steunend bezig zijn en om de twee seconden een liter zweet van je voorhoofd vegen, maar als je nou gewoon even lekker een uurtje languit in de zon gaat en je batterij even een beetje oplaadt, moet jij eens opletten hoe je daarna als een wervelwind door het huis gaat!

6. Must read
De lijst met boeken die je écht nog moet lezen begint zo langzamerhand angstaanjagende vormen aan te nemen en je kunt ook nooit eens met je vriendinnen meepraten over alle chicklits, want je hebt er gewoon geen tijd voor. Ja blablalbla, voor een uurtje lekker lezen máák je tijd en dus pak je het eerste de beste boek dat voor het grijpen ligt, een ijskoud watertje en een bakje verse aardbeitjes erbij en genieten maar!

7. Learn from the sun
De meiden die midden in de examens zitten kunnen helaas niet zomaar een dagje vrijaf nemen maar waarom zou je het nuttige niet met het aangename verenigen? Ligstoel uit de schuur, krukje ernaast met een lekker groot glas limonade en een pak ijsjes en hup,  de zon in met die boeken! Dikke kans dat je alles veel beter opneemt dan de hele dag boven op je bloedhete en donkere zolderkamertje zitten zwoegen!

8. Love is in the air!
Heb je nog geen bruingebronzde beachboy met sixpack aan de haak geslagen? Dan komt dat één dezer dagen vast dik in orde, want het lente- en zomerseizoen is dé tijd om verliefd te worden en dit schijnt te maken te hebben met allerlei verschillende hormonen die de zon aanwakkert. De kans dat jij helemaal hoteldebotel raakt is hiermee al vrij groot, maar bij dat lekkere snoepjes van de strandttent is dat nog veel groter! Uit onderzoek is gebleken dat dit komt doordat het testosterongehalte van de man door de zon soms wel met dertig procent kan stijgen, oelala!

9. GeZONd
Iedereen kent vast wel het verhaal dat vitamine D dat je van de zon oppikt gezond voor je is en dat is ook echt zo. Onze grote gele vriend aan de hemel zorgt bijvoorbeeld dat je meer witte bloedcellen aanmaakt waardoor je immuunsysteem sterker wordt en je minder snel virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers oppikt. Verder is het ook dé remedie tegen dipjes en luduvudu!

10. Gratizzzz
Geen dure zelfbruiners, bruine smeerseltjes of zonnebankbezoekjes, nee van de zon krijg je je bruine tintje gewoon puur natuur en helemaal gratis!

Q: Ben jij ook lekker van de zon aan het genieten, jawel toch? Maar niet vergeten te smeren, hè?

16 reacties op “10 redenen om NU echt van de zon te gaan genieten!”

Volgens mij heb ik al teveel zon gehad, want ik ben al flink verbrand jammergenoeg… En dat terwijl ik helemaal niet zo lang erin ben geweest! Dus een tip: áls je de zon ingaat: GOED SMEREN!!!

Het is eigenlijk zonde dat ik nu binnen zit. Maar als ik met de laptop buiten zit, worden de toetjes zo heet en doet typen pijn.. haha! Heb net gelukkig al enkele uurtjes buiten gezeten, vind het aan de andere kant ook wel genoeg voor vandaag. 🙂

Jaaa ik ben zo blij met dit weer. Ik word ook al chagrijnig als ik nu naar de voorspellingen voor volgende week kijk… Het kan ook niet even twee weken mooi weer zijn in Nederland natuurlijk. Maar goed, voorlopig geniet ik met volle teugen van de zon en warmte!

Heeeeeerlijk dit weer! Ook al heb ik al een bruin kleurtje opgedaan in Turkije afgelopen meivakantie, maar dat weer houdt mij er niet van om niet in de zon te gaan…
Dus ga ik zo moet veel zin weer naar het zwembad.

woow! ik ben nieuw op je site, en echt; je schrijft echt super leuk!
ik wou maar dat ik je eerder had ontdekt!
ik denk dat ik de komende tijd een vaste bezoeker wordt op je site :D:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.