Categorieën
Fashion Tips

Zo ga je om met de januari-sale

Niemand, maar dan ook NIEMAND kan (en mag!) gemist hebben dat het startsein van de SALE inmiddels is afgeschoten. Dat negeren kan al lang niet meer. Dus dan kun je je er maar beter vol aan overgeven en er op de juiste manier op inspelen.

sale2

Negeer impulsaankopen en voorkom miskopen
Sale is zo verleidelijk als het maar kan. De meeste impulsaankopen en daarmee miskopen doe je -juist ja- tijdens de sale. Want een broek voor €12,00, daar kun je toch geen miskoop aan doen? Toch wel, want als je hem nooit draagt is het toch weer €12,00 teveel. Twaalf hele euro’s waar je ook ongeveer vier wijntjes van kun drinken op het terras zodra de zon het toelaat. Twaalf knaken waarvan je een dikke vetten lunch kunt verslinden. En met twaalf pleuries kun je met gemak een dagje rondkomen inclusief ontbijt, lunch en diner (wc-papier, wasmiddel en dat soort onzin kan dan ook nog). Dus denk daar maar eens even aan als je twijfelt over je potentiële sale-aankopen. Want, zéker tijdens de sale, geldt nog altijd: bij twijfel niet doen.

Hot or not?
Het moeilijkste van sale is nog wel: welke sale-items kunnen langer dan één seizoen mee en welke zijn inmiddels vergane glorie? Check daarom vlak voordat je de chaos der sale induikt nog even de grote modebladen (bij voorkeur van de huidige maand) en laat je daardoor inspireren. Vaak zijn zij ook voorzien van een lijst van producten waar je het komende seizoen echt niet meer in gezien kunt worden. Heel handig.

Hamsterèèèèn!
Als je dan weet in welke items je het komende seizoen echt niet meer gezien wilt worden, dan ben je hoogstwaarschijnlijk ook al goed ingelezen (denk Amsterdam Fashion Week) over welke items juist wel kunnen. Dus maak gebruik van de sale en doe alvast inkopen voor het volgende seizoen. Doen wij ook. En eigenlijk kennen we geen redactielid (overall, echt op elke redactie doen ze het) die we nog nooit op een sale item hebben betrapt. Een hip sale item, dat dan weer wel. Dus ons advies: shop tijdens de sale met beleid.

We doen het alvast één keertje voor:
sale1
Witte top, Calvin Klein, €39,95
Zwarte A-lijn rok, Reiss, €94,00 (nog ietsiepietsie prijzig, maar wel hele mooie kwaliteit)
Witte sneakers, Adidas Originals, €62,95

Q: Wat ga jij op jagen tijdens de sale?

2 reacties op “Zo ga je om met de januari-sale”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.