Categorieën
Fashion Nieuws

Yuk: nieuwe kleding is ranzig

Gatveredamme, als je weet hoe vies nieuwe kleding is, ongeacht het merk, dan haal je het nooit meer in je hoofd om de kleding direct na het shoppen aan te trekken. Al is de verleiding nog zo groot.

viezekleding3

Nieuwe kleding is al vaak gedragen
Stiekem weet je wel dat nieuwe kleding al door een onbekend aantal mensen is gedragen voordat jij het item uiteindelijk afrekent en mee naar huis neemt. Je past zelf namelijk ook eerst een hele lading kleding voordat je weet wat je uiteindelijk koopt. En geef toe: zelf geef je je gekochte kleding ook wel eens een proefperiode. Laat het kaartje erin zitten, stop het zo achter de kleding zodat het én niet gezien wordt én niet kreukt, en dan maar kijken of je de kleding écht wel leuk vindt en écht wilt houden. Maar dat jouw nieuwe lievelingsbroek al door jan en alleman is gedragen en dat het ook echt VIES is, sta je daar wel eens bij stil?

Onderzoek
Good Morning America deed onderzoek naar de schoonheid van kleding in de meeste letterlijke zin van het woord. Ze onderzochten dus hoe schoon nieuwe kleding is. Zowel van dure als van goedkope merken en zowel van dure winkels als van goedkope winkels. De resultaten uit de test zijn niet mis. Experts vertelden dat geretourneerde kleding eigenlijk vrijwel altijd rechtstreeks wordt teruggehangen in de winkelrekken. Dus je hebt echt werkelijk geen idee waar jouw “nieuwe” kleding allemaal is geweest als je het koopt. Dr. Philip Tierno directeur van de microbiologie en immunologie aan de New York University heeft 14 items onderzocht en deed zorgwekkende ontdekkingen. 

viezekleding2

Poepbacteriën
Zo werd er onder andere het volgende gevonden: een mengsel van opgehoest speeksel; een verscheidenheid aan bacteriën; huidresten; poepbacteriën en letterlijk poep. De meest verrassende ontdekking werd gevonden op een zijden blouse. Daar werd namelijk een combinatie van een vaginaal orgasme -God mag weten hoe je dat op een blouse kunt zien, gist en poepbacteriën gevonden. Een aantal items doeg een een extreem hoog aantal aan ziektekiemen met zich mee.

Stomerij
Dat je broeken beter helemaal nooit kunt wassen gaven we eerder al aan, omdat het model van de broek en de wassing kunnen worden verpest. Stomerij dan maar? Wij springen na het winkelen in ieder geval niet meer direct in onze nieuwe kleren. Hoe leuk het ook is. En een fixe douche is na het shoppen is ook geen overbodige luxe.

Q: Trek jij ooit nog nieuwe kleding aan zonder het eerst te wassen?

Bron, beeld, beeld

Één reactie op “Yuk: nieuwe kleding is ranzig”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.