Categorieën
Fashion Tips

Waarom je broeken nooit mag wassen

De meesten nemen het met een korreltje zout, maar in de modewereld is het ten strengste verboden om je broeken in de wasmachine te gooien of erger nog: in de droger. Dat kan echt niet. En dat verbod is heus niet uit iemands duim gezogen.

wasmachine

Zegt ook de expert
Vraag het aan een willekeurige broekenverkoper en hij of zij zal beamen dat je je broeken niet in de wasmachine moet gooien. En ze vertellen je heus geen fabeltje, want eigenlijk snijden ze zichzelf ermee in de vingers. Je broeken blijven namelijk veel langer mooi, waardoor je uiteindelijk minder snel een nieuwe broek koopt. Nog een reden waarom een broek een goede investering is. Mocht iemand erom vragen als je dagje shoppen een beetje uit de hand is gelopen.

Bij een jeans werkt het als volgt
Bij aankoop van je nieuwe, perfecte jeans maak je de broek eenmalig nat en dan trek je hem aan. Omdat het droogproces zich om je lijf voortzet neemt de broek de perfecte pasvorm aan. Daarna was je de broek nooit meer. Als er een vlek op komt poets je die er voorzichtig met een doekje af en als dat echt niet werkt, en je broek ontkomt echt niet aan een wasbeurtje, dan was je de broek op standje handwas. Dat mag echt met de hand, maar de meeste wasmachines hebben die optie ook. De droger is absoluut verboden.

De droger is nog erger
Wanneer je een broek in de droger gooit krimpt hij. Als je hem aantrekt loopt hij weer uit. De broek komt dus in een vicieuze cirkel terecht van rekken en krimpen waardoor de stof dunner wordt en de broek het model kwijtraakt. Dit gebeurt ook bij het wassen in een wasmachine, maar bij een droger is het nog even tien keer erger.

Q: Was je je broeken wel eens?

Beeld

3 reacties op “Waarom je broeken nooit mag wassen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.