Categorieën
Fashion Trends

Wintertrend: Wollen Hoeden

Inmiddels is een echte winterse hoedentrend al een tijdje verleden tijd. Al jaren probeert de mode-industrie het begrip ‘hoofddeksel’ in de vorm van een hoed op de kaart te zetten. Maar Nederlanders zijn nuchter en voelen zich al snel overdressed. In het zomerse plaatje past de hoed inmiddels volledig, want dan kunnen we onze eigen plaatselijke schaduw realiseren. Maar wie durft dit in de winter ook aan?

Fashion

Een aantal zomers lang zagen we strohoedjes de felle zonnestralen tegenhouden en zomerse kapsels bedekken. Een strohoed met een visgraatvlecht is de ultieme zomerse combinatie. Zowel bij mannen als bij vrouwen werden de hoedjes steeds populairder. Variatie was niks te gek. Op festivals keek je je ogen uit aan de verscheidenheid aan hoeden.

Maar wie durft hoeden ook in de winter te dragen? In de winter kun je je niet verschuilen achter het excuus dat je een hoedje nodig hebt om je tegen de zon te beschermen. In de winter moet je er, al hoeden dragend, officieel voor uitkomen dat je het gewoon mooi vindt. Dat is toch alleen maar leuk?

Deze winter wagen we ons aan wollen hoeden. Chique modellen in donkere kleuren zoals zwart, donker groen en bordeaux rood. Die hoed geeft een hele andere draai aan je outfit: het geeft meer joie de vivre. Stel je eens voor wat een mooie hoed met een schattig jurkje doet. En bedenk je eens hoeveel meer klasse een pantalon krijg in combinatie met een hoed. Zelfs een spijkerbroek wordt stijlvol. Want een hoed dragen we gewoon omdat het mooi is.

Ben jij het hier ook mee eens?

Beeld: Weheartit

6 reacties op “Wintertrend: Wollen Hoeden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.