Categorieën
Fashion Trends

Onesies: love it or hate it

De één moet er niks van weten en vindt het het meest verschrikkelijke ontwerp dat ooit uit iemands hersenspinsel is ontstaan en als kleding wordt verkocht, de ander is er niet uit te slaan en wil het het liefste verhogen naar het casual Friday-niveau om gewoon aan te kunnen trekken naar het werk. De meningen zijn verdeeld als het om onesies gaat. You love it or you hate it.

onesie
Na de stijlvolle jumpsuit, die je leuk kunt combineren met een stel pumps of in de zomer met een paar slippers, kwam een hele andere variant van een kledingoutfit uit één geheel in de winkels te hangen. Een variant die je hooguit kunt combineren met een paar fluffige sloffen of een stel wollige thermosokken. Minstens net zo populair als de modieuze voorganger, verovert de onesie de wereld.

Heerlijk warm, zacht als een knuffel die je omhelst zolang je het pakje aan hebt en lekker makkelijk, zijn de redenen die vaak aangevoerd worden om een onesie te dragen. Maar ieders eerste reactie bij het zien van de eerste onesie variant, een paar jaar geleden, was toch echt een brullende lach. Voor hen die geen idee hebben waar dit over gaat (zullen ze nog bestaan?) Een onesie begon als een trainingspak dat uit één geheel bestaat. Deze versie is inmiddels al bijna vergeten. Want wie tegenwoordig aan een onesie denkt, denkt aan een giraffenpak, of een olifantenpak of een pinguïnpak of welke van de honderdtachtigduizend dierenpakken dan ook, die je in één geheel kunt dragen op momenten dat een huispak getolereerd wordt. Over een huispak gesproken. Met de komst van Roy Donders is zijn deze ook weer populairder dan ooit. “Ze verkopen altijd als warme broodjes”, zoals hij dat zelf zo mooi kan uitspreken.

De onesie is ook populair onder de feestgangers. Niet alleen om de day-after in uit te brakken, maar ook als outfit voor een feestje. En let op: met carnaval zal het ook een veelvuldig geziene gast zijn. Je hoeft niet te lang na te denken over je outfit. Je loopt de eerste de beste Primark binnen, steekt je hoofd om de hoek van de onesie-afdeling, en kijkt wat er allemaal wordt aangeboden. Je maakt je keuze, en je hoeft alleen nog maar, optioneel, op zoek naar bijpassend schoeisel. Zelfs dat laatste is geen must, want tijdens het feesten zijn er veel te veel andere opties om wél op te letten.

Waarom zijn we massaal zo verkikkerd op deze makkelijk zittende (feest)kleding die je thuis kunt dragen, en waar je af en toe op een brakke zondag een uitzondering mee maakt voor een retourtje naar de supermarkt? Wat is er zo te gek aan deze volwassen geworden luierpakjes?

Q: Do you love it, or do you hate it?

Beeld: Weheartit

10 reacties op “Onesies: love it or hate it”

Waarom het zalig is? Omdat 1. ik geen koud meer heb tenzij aan mijn handjes en voetjes (heb nogal snel last van koude dat via mijn t-shirt mijn rug weet te vinden) 2. mijzelf de hele tijd wilt knuffelen ( & het vriendje denkt er ook zo over :D) 3. niet meer moet zoeken achter een joggingsbroek en een t-shirt dat toch een beetje bij een past 4. ik mijzelf gewoon ubercool voel met zo’n pakk ^^ 5. het gewoon zaaaalig zit en de perfecte kleding is tijdens chill-avondjes <3

Gruwelijke dingen. Ik ken bovendien het probleem met de jumpsuits uit de jaren 80 dat je in de winter in je blote niksie op de wc moet zitten hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.