Categorieën
Fashion Tips

Het leven van Coco Chanel in twaalf hoofdstukken

Eigenlijk wil iedereen toch wel een kijkje achter de schermen nemen van grote couturiers? Een duik in het leven van ’s werelds meest geheimzinnige en invloedrijke breinen. En soms willen we ook best een hapje van de zure appel waar ze doorheen moeten bijten om te kunnen bereiken wat ze bereiken.

InsideChanel4

InsideChanel3

De nieuwsgierigheid naar designers
Ook al verschijnt er af en toe een film over de grote desiners der aarde op het witte doek, hun echte leven blijft een mysterie. Vaak is het niet alleen de fashion waarmee ze bekend zijn geworden, maar leeft er nog een hele wereld omheen. Vooral omdat ze zo opvallen en hun gedachtegoed totaal afwijkt van dat van ieder ander.

InsideChanel2

Coco Chanel
Zo wist Gabriëlle Chanel, beter bekend als Coco Chanel zich te onderscheiden door haar onvrouwelijke denkwijze waar ze toch op een hele elegante manier mee wegkwam. Tweed, dat eigenlijk gebruikt werd voor mannenkleren, gebruikte zij ineens om mantelpakjes van te maken. Daar maakt het meer dan beroemde Chanel-jasje, waar alle belangrijke mensen in liepen, onderdeel van uit. Het is een investering, maar door de kwaliteit gaat het een leven lang mee. Met dat inzicht maakte Chanel hoeden, jurken, damesbroeken (dat was ook echt not done in die tijd) en later parfums en sieraden. Ze leek alles aan te grijpen, omdat zij er mogelijkheden in zag. Niet om zomaar op elke markt mee te liften.

InsideChanel

Wie is Coco Chanel?
Het leven van Coco… wegdromend en nieuwsgierig snakken we naar meer informatie over deze vrouw. We willen er steeds meer van weten. Tot in elk detail. Wie is Coco Chanel? We hebben een stukje gevonden dat de puzzel een beetje completer maakt: Inside Chanel. Een kanaal dat in twaalf hoofdstukken een kijkje geeft in het leven van een heldin: een revolutionaire vrouw die een dikke vinger in de pap heeft gehad met betrekken tot hoe wij vrouwen nu zijn. Korte films over Chanel nummer 5, Chanel en Marilyn Monroe, De Diamant, HET jasje, Coco, Madamoiselle, Gabriëlle Chanel, Coco by Karl, Chanel by Karl, The Lion, The Colors of Chanel en Paris by Chanel.

InsideChanel1

 

Alle 12 video’s:

Q: Hoe cool vind je dit?

Één reactie op “Het leven van Coco Chanel in twaalf hoofdstukken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.