Categorieën
Fashion Inspiratie

Gratis shoppen

Hier kunnen we het ongetwijfeld over eens zijn: shoppen is de beste workout ever! Jammer dat het ook meteen de duurste is. Hoewel… je kunt ook gewoon gratis shoppen. Check je eigen kledingkast nog eens goed en doorzoek die van je vriendinnen (met toestemming natuurlijk). Want zowel jij als zij zijn vast vergeten wat er allemaal nog in de aanbieding is in jullie eigen voorraad.

Shop

Organiseer met je vriendinnen eens een kledingruil. Inderdaad, ruil je eigen kleding tegen de kleding van je vriendinnen. Je zal versteld staan hoe blij je hiervan wordt. Als iemand jouw kleding wil is dat een bevestiging van je goede smaak. En als niemand je kleding wil is het maar goed dat het weggaat, want dat betekent dat het dus bij niemand in de smaak valt. Je probeert kleren die je anders nooit zou passen en je ontdekt dat er nog veel meer is dat jou goed staat.

Je zult ook zien dat die miskoop, die je al jaren in de kast hebt hangen omdat ‘ie zo leuk is, maar jouw eigenlijk gewoon niet staat vanwege je haarkleur, je figuur, je huidskleur of whatever het staat je gewoon niet, bij een ander juist waanzinnig staat. En dat jasje dat super leuk is (echt waar!), maar waar toch iets aan mankeert waarvan je niet precies weet wat het is, maar het is ‘m gewoon niet helemaal, datzelfde probleem zullen anderen ook ervaren met datzelfde jasje. Je hoeft je ineens niet meer schuldig te voelen dat je dat dure kreng nog nooit hebt gedragen.

De regels:
-Iedereen die een kledingstuk inlevert om te ruilen krijgt hiervoor een bonnetje. Per bonnetje mogen ze weer een ‘nieuw’ kledingstuk uitzoeken. Op die manier blijven de ruils gelijk, dat is wel zo eerlijk.
– Er mogen geen kapotte kleren worden ingeleverd. Iedereen levert alleen mooie kleding in, die alleen van de hand wordt gedaan omdat het nooit gedragen wordt.
– Iedereen stalt tegelijkertijd z’n eigen kleding uit en iedereen valt tegelijkertijd aan.
– Laat iedereen een hapje en een drankje meenemen, zodat het (naast het gratis) shoppen ook nog eens een gezellige meeting wordt.
– Biedt aan dat de kleding die niet wordt uitgekozen, mag worden achtergelaten. Anders belanden ze weer in dezelfde kast op dezelfde plek terwijl je er ook een goed doel blij mee kunt maken.

Tip: je kunt ook in plaats van het bonnetjessysteem mensen symbolisch €1,- laten betalen voor elk kledingstuk dat ze uitkiezen. Op die manier heb je nog steeds super cheap een vernieuwing van je garderobe en die ene euro gaat natuurlijk naar een goed doel naar wens. Iedereen stalt haar kleding uit en alles wat gepakt wordt kost €1,-. Het lijkt weinig om in te zamelen voor een goed doel, maar die €100,- heb je zo bereikt.

Q: Heb jij wel eens een kledingruil georganiseerd?

Beeld: Tumblr

6 reacties op “Gratis shoppen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.