Categorieën
Fashion Trends

Gouwe ouwe fashion items

Bijna elk seizoen komt er wel íets terug wat ooit al eerder in de mode is geweest. Elk seizoen is het weer een feest van herkenning zij het net met een andere draai, waardoor het toch telkens weer vernieuwend is. En ook al is varieert de draai die er aan de items wordt gegeven, vintage is altijd goed. Toch?

go7

Als je moeder slim is geweest heeft ze door de jaren heen haar favoriete kledingstukken bewaard voor het geval ze weer terugkeren in de mode. Bijna elk item dat een trend is geweest keert weer terug, of je het nou wil of niet. Daar hoe je geen helderziende voor te zijn. Als je je moeder lief aankijkt mag je misschien wel even in haar verzameling graaien. Of lenen, dat is ook al goed en het scheelt bakken met geld.

Maar wélke items van vroeger kun je in de tegenwoordige tijd dragen? Die vraag stelden wij onszelf ook en we hebben het uitgeplozen.

Hét Chanel jasje 
go1
Het jasje gemaakt van tweed is een ontwerp van Coco zelf en is door de collecties heen aan de hand genomen door Coco’s opvolgers waardoor hij eigenlijk nooit helemaal uit is geweest, maar nu is de trend steevast overgenomen door andere merken die “chanel-look-a-likes” maken.

Adidasjes
Go3
Toen de Adidasjes aan het begin van het nieuwe millennium in de mode kwamen, was het al een gouwe ouwe. De witte, begrijp ons goed. Dit is zo’n item dat je misschien zelf ook nog wel in de kast hebt staan. Hoewel… Ze zijn lang genoeg uit beeld verdwenen om te denken dat het de hoogste tijd was om ze weg te gooien. En met die gedachte in ons achterhoofd slaan we ons massaal voor ons hoofd. We hadden toch kunnen weten dat ze weer terug zouden komen?!

Nike Air Max
go4
Ja hoor, weer zo ééntje die we net wel/net niet kunnen hebben. Deze kennen we van kale gabbertje en in die tijd moest je wel een beetje tot de harde kern behoren om deze te durven dragen. Als je ze niet meer hebt is dat niet echt een probleem, want tegenwoordig zijn ze in veel meer verschillende kleuren verkrijgbaar. En laten we eerlijk zijn: die vinden we stukken leuker.

Maxi dress 
go5
Vanuit het hippietijdperk heeft de maxi-dress een enkeltje tegenwoordige tijd geboekt om voorlopig nog niet meer terug te keren. Voor een vintage model kun je echt beter even bij je moeder aankloppen.

Wijde pijpen
go6
Oh jawel, ze komen terug: broeken met wijde pijpen. Maar je gaat ze weer in je hart sluiten als je dat niet al hebt gedaan. Beloofd. Vooral het spijkermodel dat vanaf de knie in een rechte lijn uiteen loopt zal veel gedragen worden met een puntvormige pump. Dit wordt hét nieuwe item dat elke vrouw in haar kast moet hebben.

Q: Heb jij al één van deze items in de wacht gesleept?

Beeld: Weheartit

 

2 reacties op “Gouwe ouwe fashion items”

Ko men die wijde pijpen alweer terug, het zijn net de Heintje Davids in de kleding (ja, zoek maar op dan begrijp je wat ik bedoel :P). Ik heb ze als kind gedragen in de jaren 70 en dat wil ik graag zo houden, zo;n gedoe om altijd te controlen of je je pantoffels of schoenen aanhad als je naar buiten ging hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.