Categorieën
Fashion Nieuws

Gegarandeerd faux fur

Faux fur, oftewel nep bont, is op dit moment een enorme trend. De winkels hangen vol met faux fur jassen en deze zijn niet uit het straatbeeld weg te slaan. Tijdens Amsterdam Fashion Week werd duidelijk dat deze trend een blijvertje is, veel collecties voor volgend najaar bevatten items met nep bont. Naast faux fur zijn er natuurlijk ook ketens die echt bont in de schappen hebben hangen, maar steeds meer bedrijven besluiten te stoppen met de verkoop hiervan. Zo ook de populaire winkels Zara en Bershka.

Fauxfur

Deze week werd bekend gemaakt dat het modeconcern Inditex, het Spaanse moederbedrijf van de ketens Zara en Bershka, wereldwijd stopt met de verkoop van echt bont. Het bedrijf heeft een verklaring van de actiegroep Fur Free Alliance ondertekent. Deze actiegroep omvat ruim veertig dierenrechtenorganisaties die campagne voeren tegen de bontindustrie. Al ruim driehonderd bedrijven, waaronder H&M, Cos en American Apparel, hebben de bontverklaring van Fur Free Alliance ondertekent.

Inditex is een van de grootste textielbedrijven ter wereld. De handtekening is volgens de directeur van de Bont voor Dieren dan ook een krachtig signaal tegen bont. Al jaren wordt er actie gevoerd tegen het gebruik van echt bont in de kledingindustrie.  Eind vorig jaar kwam daar de ophef over het gebruik van angorawol bij. Het gebruik van bont en angora gaat ten koste van ontzettend veel dieren. En waarom echt bont dragen als we faux fur hebben? Het is niet voor niets een trend! Vanaf nu shop je dus ook bij je favoriete ketens Zara en Bershka gegarandeerd nep bont.

Q: Hoe denk jij over het gebruik van bont in de kledingindustrie? Ben jij ook fan van faux fur?

Bron: nu.nl
Beeld: weheartit

4 reacties op “Gegarandeerd faux fur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.