Categorieën
Fashion Nieuws

Calvin Klein viert feest

Champagnekurken ploppen de flessen uit en dat is niet alleen voor Oud en Nieuw, maar naast de jaarwisseling viert de modewereld nog een ander feestje: Francisco Costa werkt al tien jaar als creative director voor modehuis Calvin klein.

CK2

Toen Francisco Costa nog een jong Franciscootje was, verhuisde hij naar New York om de stad te ontdekken en zijn talent de vrije loop te laten. De stad en zijn creativiteit vulden elkaar aan. New York inspireerde en stimuleerde de, toen nog, piepjonge ontwerper. Tien jaar geleden begon hij zijn carriere bij Calvin Klein. Nadat zijn eerste jaar erop zat stopte Calvin Klein zelf met zijn werk als creative director. Ook al had Costa nog maar één jaar werkervaring bij het bedrijf, hij kreeg toch al de functie van creative director. Een functie die hem met zijn creatieve brein op het lijf geschreven is.

In tien jaar is er veel veranderd. Toen Costa bij Calvin Klein begon ontwierp het merk nog twee collecties per jaar. Inmiddels zijn dat er al acht, omdat de wereld verandert. Mensen kopen steeds vaker nieuwe kleding en de trends wisselen sneller dan ooit te voren. De werkdruk is dus behoorlijk opgeschroefd in de loop der jaren. De ontwerper zelf ziet twee kanten aan de druk vertelde hij tegen RTL Boulevard. Hij vindt het aan de ene kant jammer dat hij zo weinig tijd heeft om op adem te komen, maar aan de andere kant houdt de hoge druk het werk altijd spannend.

Q: Wat weten jullie over de afgelopen 10 jaar van Francisco Costa? Kun je een hoogtepunt noemen?

Één reactie op “Calvin Klein viert feest”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.