Categorieën
Fashion Tips

8 tips: voorkom rugpijn door tassen

Vrouwen zijn van de handbagage. Wij zijn het praktisch ingestelde soort mens en willen graag alles bij de hand hebben wat we eventueel die dag nodig zouden kunnen hebben. In the worst case scenario is dat een behoorlijk pakketje. Dat nemen we niet allemaal los in de hand mee natuurlijk. Hartstikke lastig. Daar is iets voor uitgevonden: een handtas. Het favoriete accessoire van een vrouw, wat echt o-ve-ral mee naartoe gaat. En voor elke situatie hangt een tas (of twee, of drie) paraat. Helaas kleven er ook nadelen aan dit ding.

tassenpijn

Het fenomeen handtas. Toegegeven is het echt een handig ding, en een goede reden om iets moois aan te schaffen. Maar, hoewel we dit dan weer liever niet toegeven, kleven er ook nadelen aan. Geloof dit: wij zien ook liever de voordelen dan de nadelen, maar het goede nieuws is dat er ook oplossingen zijn om de nadelen weg te moffelen! Oké, komt ie dan, het nadeel: rugpijn en schouderpijn. Niemand kan ontkennen ooit rugpijn of pijn in de schouder te hebben gekregen van een handtas.

Dit kun je doen om rugpijn en schouderpijn door het dragen van tassen te voorkomen:
1. Geen vrouw die dit wil horen, want we weten heus wel dat het moet, het is meer dan logisch, maar eventjes geen vingers in de oren en geen “blablablablabla”, want vrouwen moeten echt de inhoud van hun tas beperken. Dat is het beste voor iedereen.
2. Kies voor een tas met brede (platte) banden, zodat het gewicht zich beter kan verdelen. Hoe breder de band, hoe beter.
3. Met tassen die je opverschillende manieren kunt dragen, met een lange band van schouder tot heup en korte bandjes waar je zo je arm doorheen floept, verander je steeds je houding. Door de afwisseling krijgen je schouders en je rug afgewisseld rust.
4. De lengte van de banden van de tas moet afgestemd zijn op je lichaam, anders neem je een verkeerde houding aan.
5. Wissel af tussen de schouders. Zo krijgen de schouders om de beurt rust.
6. Niet smsen als je je tas draagt. Tijdens het smsen kijk je standaard naar beneden, als je dit te vaak doet (meerdere malen per dag zou geen uitzondering zijn) is de kans groot dat er een kromming ontstaat in je nekwervel.
7. O god, dit is nog zo’n puntje dat liever niemand hoort: let op je schoenen. De combinatie hoge hakken, zware tassen is niet goed voor je. Dat wist je natuurlijk al lang, maar doe je ook echt iets met die informatie?
8. Rugtassen zijn beter voor je rug dan handtassen. Handtassen zijn veel mooier, dat weten we. Even een traantje wegpinken.

Zo, die tips heb je in de pocket. Ga je ze ook gebruiken?

Bron: Huffingtonpost
Beeld: Pinterest

3 reacties op “8 tips: voorkom rugpijn door tassen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.