Categorieën
Fashion

10 dingen die iedere vrouw doet voordat ze schoenen koopt

Denk jij bij schoenen kopen meteen aan Shoppaholic die maar met geld blijft smijten? Think again! Want voordat je de schoenen daadwerkelijk in de schoenenkast hebt staan gaat er een hele hoop aan vooraf.

schoenen2

Schoenen kopen lijkt zo simpel. Maar zelfs als het liefde op het eerste gezicht is, en jij wel zeker weet dat dit de perfecte schoenen zijn, gaat er nog heel wat aan vooraf. Eerst passeer je namelijk deze 10 dingen die iedere vrouw doet voordat ze schoenen koopt.

schoenen1

1. Eerst speelt je relativeringsvermogen op. Je begint ze op te sommen: alle 100 redenen waarom jij nieuwe schoenen nodig hebt. Want zo is het: je hebt ze nodig. Punt.
2. Dus je gaat eerst uitsluiten dat je ze al hebt. Deze slip-ons met panterprint zijn net iets feller van kleur dan dat paar dat je nu draagt… Totaaaal anders. DUH.
3. Dan kom je op de proppen met de seizoenswisseling. Dan moet je al-tijd nieuwe schoenen kopen.
4. De schoenen die je wilt hebben zijn uniek. Niemand anders heeft déze panterprint. Alleen je beste vriendin. Beste vriendinnen mogen dezelfde schoenen hebben. Of nee, die móeten zelfs minimaal één paar dezelfde schoenen hebben. En dat klasgenootje van je die ook dat paar heeft, daar ga je toch niet echt mee om, dus dat neem je maar op de koop toe. Verder heeft niemand ze.
5. Je laat ze aan iedereen die het maar wil (en niet wil) zien. En je hoort alleen de positieve reacties. Voor de negatieve heb jij je afgesloten. Nee, niet afgesloten, die zijn er dus niet.
6. Je googelt ze 100 keer per dag. Bij de eerste letter die je intikt verschijnt de juiste URL al in de browser. Dat zegt genoeg. Jij wilt deze schoenen.
7. Je gaat elk moment dat je een gaatje vindt even díe schoenen passen. Ook andere schoenen. Puur ter bevestiging dat de schoenen die jij op het oog hebt de mooiste zijn.
8. Je komt namelijk “toevallig” op elke route langs de winkel waar je jouw schoenen to be hebt gezien. Is gewoon zo.
9. Elke passessie leg je vast op foto. En stuur je naar je beste vriendin (die ze dus ook al heeft, en die dus echt wel weet hoe ze eruit zien), je moeder en je vriend (als je die hebt).
10. En dan is het zover. Je hebt genoeg bedenktijd gehad. Na minimaal twee weken wachten en nog steeds smáchten naar de schoenen weet je zeker dat je geen miskoop gaat doen. En dan… Zijn ze uitverkocht. BUMMER. Je had ze meteen moeten kopen. Het was liefde op het eerste gezicht. Hoe kon je zo stom zijn?! Grrr.

Q: Herkenbaar?

Beeld, beeld

Één reactie op “10 dingen die iedere vrouw doet voordat ze schoenen koopt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.