Categorieën
Columns

Column: felle lipstick, leuk maar onhandig

Door Hester – Hester is een 14-jarige scholier en blogger op www.hesterly.nl. Ze is gek op haar Noorse Boskat, onlosmakelijk verbonden met haar mobiel en een echte chocoholic. In deze wekelijkse column schrijft ze graag over alle fenomenen uit haar leven waarmee ze de spot kan drijven – inclusief zichzelf.  

Tumblr

De meeste lezeressen van mijn columns en dus van BySjanty, zullen niet geheel onbekend zijn met beauty en misschien zelf ook dagelijks een of meerdere make-upproducten uit de kast pakken. Zo ook ik. Al heb ik nog maar een paar minuutjes voor ik de deur uit moet, een likje mascara belandt negen van de tien keer alsnog op mijn wimpers. Mijn favoriete make-upproducten zijn toch wel oogschaduw, vanwege de variatie, mascara, vanwege de kleine moeite die een groot effect geeft, en lipstick. Waarom lipstick? Omdat het vaak gewoon zo enorm leuk staat. Ja, meer kan ik er ook niet van maken, maar wie een mooie matte, dieprode of juist felle roze lipstick tot de categorie ‘niet mooi’ schaart, is niet iemand van ‘mijn soort mensen’. Behalve als het met je gezichtstint vloekt of je knalblauwe, metallic oogschaduw met zo’n rode kleur combineert – ja, die mensen zijn er nog steeds -, maar daar gaan we voor het gemak maar even niet vanuit.

… mijn tanden houd ik liever lipstickvrij, want eh… niets zo oncharmant en awkward als coloured teeth

Toch is lipstick, en dan heb ik het vooral over de felle variant, niet altijd even handig. Ik word altijd enorm blij als ik een lipstick in handen heb die met één streep enorm veel kleur afgeeft, maar als hij eenmaal op mijn lippen zit, heb ik liever dat hij bij mij blijft in plaats van op verkenningsreis gaat naar mijn boterham, glas, handen of haar. Oh, en ook mijn tanden houd ik liever lipstickvrij, want eh… niets zo oncharmant en awkward als coloured teeth. Is me (bij mijn weten) gelukkig nog nooit overkomen, maar dat komt misschien ook omdat ik er een dagtaak aan heb om met mijn tong langs mijn voortanden te gaan als ik een dagje lipstick draag. En ook zo irritant: velletjes die opeens super zichtbaar worden. ’s Morgens dacht je dat het wel meeviel en het dus een prima dag voor lipstick was, maar als je rond middaguur je lipcreatie wil bijwerken, zie je opeens een heel gezin aan velletjes. Nooooh! En hoewel de meeste merken tegenwoordig steeds meer hun best doen om hun lipsticks verzorgend te maken, kan ik toch niet zeggen dat mijn lippen na zo’n dag enorm gevoed aanvoelen.

Maar ondanks dit alles blijft mijn liefde voor lipstick groot. Het constant checken, afgeven op alles wat maar in de buurt van mijn lippen komt, rekening houden met je daginvulling (shoppen en dus verschillende topjes snel aan en uit doen met afgevende lipstick op is namelijk niet handig) en bijwerken neem ik voor lief als ik weer in de spiegel kijk en mijn ogen gelijk naar mijn opvallende lippen worden getrokken. Felle lipstick, oh zo onhandig maar oh zo leuk…

Draag jij vaak felle lipstick? Ervaar jij de nadelen ook vaak of heb jij toevallig een lipstick die amper afgeeft en superlang blijft zitten (let us know!)?

Bron afbeelding

14 reacties op “Column: felle lipstick, leuk maar onhandig”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.