Categorieën
Columns

Column: wat er nog meer gebeurt in de vrouwenwc

Door Hester – Hester is een 14-jarige scholier en blogger op www.hesterly.nl. Ze is gek op haar Noorse Boskat, onlosmakelijk verbonden met haar mobiel en een echte chocoholic. In deze wekelijkse column schrijft ze graag over alle fenomenen uit haar leven waarmee ze de spot kan drijven – inclusief zichzelf. 

Untitled

Het zal vast geen onbekende vraag voor je zijn: ‘Waar is de wc?’ Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar de meeste vrouwen kunnen nou eenmaal geen dagje zonder. Mannen ook niet gok ik zo, maar wij vrouwen hebben er meer te zoeken dan alleen maar waar de wc oorspronkelijk voor bedoeld is. En over dat extragedeelte gaat deze column uiteraard (ik bedoel, hallo, waar zien jullie me voor aan!). Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar bij mij op school is de wc vaak drukbezocht. Waar de jongenswc standaard rustig is, staat bij de meiden de rij soms tot buiten de deur. Tussen al die meiden kom je verschillende types tegen en ik ben van plan ze vandaag eens even uit te pluizen. Let’s get started with…

1) de roddelkoninginnen. Ze zijn helaas niet altijd slim genoeg om te checken of de wc’s bezet zijn, wat nog weleens voor pijnlijke situaties kan zorgen. Roddels die je liever niet hoort toch horen, is niet altijd even leuk en handig…
2) de make-uptrutjes. Ik kan het ook nooit laten mijn make-up even te checken, maar ik ga niet ín de spiegel staan en als het druk is, wat het dus 90% van de tijd is, ga ik ook niet uitgebreid voor de wasbak staan om mijn volledige make-up opnieuw te doen. En ik ga al zeker niet later uit bed zodat ik dat op school kan doen. Ik vind het jouw keuze als je het wel doet, maar stiekem lach ik je wel een beetje uit als je je oogleden helemaal ondersmeert met eyeliner en een halve kilo mascara op je wimpers smeert. Want ja, het zijn altijd typisch die meiden – jammer genoeg nou niet bepaald een live make-up tutorial.
3) de modellen. Again: er is niets mis met het checken van je uiterlijk, maar als je modellenposes gaat aannemen en verleidelijke glimlachjes produceert, heb ik zoiets van… Dit is een OPENBARE ruimte, oké? En al zeker als we ondertussen ook nog praten via de spiegel, vind ik het irritant.
4) de uitbundigen. Ze zijn populair en weten dat, wat sowieso al een irritante eigenschap is, en vervolgens doen ze alsof ze de enige aanwezigen zijn. Serieus waar, ik hoef niet te weten wanneer je ongesteld moet worden. Wat je aan je beste vriendin vertelt, mag je zelf weten, maar dat je ons niet zíet omdat je tegen een roze deur aankijkt, betekent nog niet dat we er ook niet zíjn. Awkward – voor degenen die staan te wachten dan, zelf lijken ze er nooit last van te hebben…
5) de voorpiepers. Don’t think this needs any more information. Sluit gewoon netjes aan in de rij en WACHT op je beurt, bij voorbaat dank.
6) de anti-bacteriëlen. Ik weet dat je je handen goed moet wassen enzo, maar als er al tien mensen staan te wachten op de wc en er dan ook nog vijf hun handen willen wassen, moet je geen handenwasroutine van vijf minuten hanteren. En het is algemeen bekend dat die handdrogers niet werken, dus na twee minuten zijn ze nog net zo nat als na tien seconden. Ik heb ervaring.

En dan ben je een keertje op een rustig tijdstip in de wc, zonder al deze types, en dan heb je nog geen rust omdat het sensorlicht ondanks al je verwoede hoi-hier-ben-ik-nog pogingen uitgaat en je in het donker zit.

Zwaar leven hebben we toch.

Wat voor types kom jij allemaal tegen op de wc bij jou op school/op het werk? En hoor je zelf nog ergens bij?

Bron afbeelding

PS: Uiteraard probeer ik hier niemand mee te beledigen of te generaliseren 🙂

13 reacties op “Column: wat er nog meer gebeurt in de vrouwenwc”

Hihihi…. leuk geschreven.
Ik geef je geen ongelijk.
Soms zit de wasbak vol met haren van een kapsel dat net uitgekamt is…. iegh 🙁
Ik raak kranen nooit met mijn handen aan en heb altijd anti antibacteriële handzeep bij me.
Ook zitten er standaard doekjes in mijn handtas.
Wat voor verhalen je op de dames toilet hoort is soms zo genant.
Dames vergeten vaak dat de wand tussen 2 wc’s in aan de onderkant en-of bovenkant iets open is waardoor men toch nog alles kan horen.

Happy Friday 😉

Gelukkig valt het bij ons mee op school omdat 3 en 4 jaars apart gebouw hebben en 1 en 2 ook dus dat scheelt al weer zelf heb ik samen met klasgenoot standaard routine komen we aan op school? lopen we meteen naar de wc omdat het dan nog rustig is.

Oh dat is wel handig! Wij hebben een grote school en ook veel wc’s maar het is alsnog altijd druk. En een clubje meiden uit mijn klas (inclusief mezelf) staat ook standaard elke pauze bij de wc’s naast het lokaal van het uur ervoor, haha ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.