Categorieën
Beauty

Zwarte oogpotlood battle!

In mijn Ikea ‘beauty’kast heb ik een, natuurlijk roze, potje Blond Amsterdam staan met daarin allemaal oogpotloden en toen ik er daar afgelopen week weer een aantal nieuwe bij wilde doen en dat eigenlijk niet meer paste ging ik toch eens kijken wat er in godsnaam allemaal voor verschillende potloden in zitten. De meeste ervan hebben een zwarte kleur, maar zijn daarin toch ook allemaal weer vrij verschillend. Of toch niet? Dat moet de zwarte oogpotlood battle van vandaag gaan uitwijzen!

Ik heb er nog meer (ja, hoeveel zwarte oogpotloden kan één mens hebben…) maar voor vandaag pik ik er de 12 potloden uit die ik het meest (heb) gebruik(t).

Waar een goed zwart oogpotlood voor mij aan moet voldoen is dat deze écht zwart is, makkelijk aanbrengt, voor langere tijd goed blijft zitten, ook op de waterlijn, een beetje zacht is en creamy is en niet te snel uitloopt. Met deze uitgangspunten in mijn achterhoofd heb ik de volgende 12 potloden aan een battle onderworpen.

1. Catrice Eye Pencil
Dit minipotloodje is afkomstig uit de Catrice Big City Life palettes en is daarnaast niet los in de winkel verkrijgbaar. Het kleine formaat van het potloodje is ook direct wel een klein minpuntje want het houdt niet heel erg prettig vast, helemaal niet wanneer hij meer en meer slijt en steeds kleiner wordt. Wat wel fijn aan dit potloodje is, is dat de punt lekker scherp is wanneer je ‘m voor het eerst gebruikt en het geeft een goede zwarte kleur af.

2. Eyeko Skinny Eyeliner
Dit potlood met bijzonder lang formaat kwam in de Glossybox van afgelopen februari. Zoals je op de swatch kunt zien is deze wel een tintje lichter zwart van kleur dan de anderen en ook iets minder gepigmenteerd en niet super waterproof, hij gaat nogal snel van m’n waterlijn af. Ik gebruik deze dan ook eigenlijk niet.

3. Gosh Kohl/Eye Liner  Black
Dit potlood heb ik zeker een jaar onafgebroken gebruikt en eigenlijk heb ik er nog steeds niet echt iets op aan te merken, alleen gebruik ik nu liever andere potloden omdat die net wat beter en langer blijven zitten en wat meer zacht en creamy zijn.

4. Make Up For Ever Aqua Eyes  0L
Dit is denk ik het meest dure potlood van allemaal en kocht ik ergens vorig jaar naar aanleiding van alle lyrische verhalen die ik erover las en hoorde. Dit Aqua Eyes potlood zou echt, écht zwart zijn en lange tijd goed blijven zitten, zelfs op je waterlijn. Gelukkig heb ik er niet voor niets een euro of 16 aan uitgegeven, want lang zitten blijftt deze zeker, je moet echt behoorlijk boenen om ‘m van je ogen en de swatch van je hand te krijgen! Verder is het potlood lekker zacht en brengt makkelijk aan dankzij de ronde, creamy punt.

5. MAX (Action) Eye-Liner  N001 Black
Waar de Make Up For Ever Aqua Eyes het meest dure potlood van de 12 is, is deze van de Action het meest goedkope met slechts 23 cent per stuk. Hoewel er eigenlijk niet echt iets mis is met het potlood pak ik ‘m toch heel weinig, er zijn gewoon betere.

6. Max Factor Liquid Effect Pencil  Black Fire
Zoals je aan het formaat van dit zwarte Liquid Effect Pencil al wel kunt zien heb ik dit potlood lange tijd gebruikt en eigenlijk doe ik dat momenteel alleen niet meer omdat ik ‘m niet meer goed geslepen krijg en hij met dit rare puntje nogal pijn aan mijn ogen doet bij het aanbrengen. De enige reden dat ik nog geen nieuwe heb aangeschaft is simpelweg de prijs van € 10,90, die ik toch wel heel fors vind en ik eigenlijk gewoon beter (eerst) al die andere zwarte potloden kan gebruiken.

7. MNY My Pencil  001 Black
Dit potloodje kan ik eigenlijk beter direct uit het potje halen, want ik gebruik deze praktisch nooit en denk dit ook niet snel nog te gaan doen. Ik vind het puntje van het potlood te smal, de kleur is niet heel intens zwart en blijft ook niet heel lang op z’n plek.

8. NYX Jumbo Eye Pencil  601 Black Bean
Dit potlood is een beetje anders dan alle anderen en dat zie je ook wel terug in de swatch. Deze Black Bean geeft als enige van alle 12 een glanzende/natte finish en is wat mij betreft vooral geschikt als basis onder bijvoorbeeld een donkere oogschaduwkleur. Voor op je waterlijn werkt dit Jumbo Eye Pencil in principe ook prima (al blijft ie niet súperlang zitten), maar als je een wat dunnen er fijner lijntje wilt zetten kun je toch beter een wat smaller potloodje gebruiken.

9. NYX Long Pencil Eye  LPE01 Black
Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit potlood ook weinig gebruik en dat heeft eigenlijk voornamelijk te maken met het megalange formaat ervan. Dit Long Pencil Eye geeft wel een hele mooie intens zwarte kleur en blijft goed zitten, zoals je ook wel op de swatch kunt zien, dus misschien moet ik er gewoon een stukje afslijpen zodat hij wat korter wordt…..

10. Pupa Multiplay Triple-Purpose Eye Pencil  09
Dit is het meest nieuwe zwarte potlood in mijn stash en is echt een hele goede ontdekking geweest. Het Multiplay potlood is gitwart, blijft lang zitten en is ook nog eens heel lekker zacht!

11. Rimmel Exaggerete Waterproof Eye Definer
Een tijdje zat deze echt tegen de stempel van holy grail aan, maar heeft qua favorietenrol uiteindelijk toch plaats moeten maken voor andere varianten. Het is evengoed een heel fijn potlood maar de laatste tijd begint het smalle puntje een beetje tegen zich te werken, ik heb toch liever een wat meer ronde en grote punt.

12. Zoeva Graphic Eyes Liner  NYX
Deze Zoeva Graphic Eyes Liner gebruik ik op het moment samen met het Multiplay pencil van Pupa en is echt een uitstekende combinatie. Deze NYX is echt intens zwart, lekker creamy en blijft écht de hele dag op z’n plek!

 And the winner is…..
Ik heb er niet slechts één kunnen kiezen, want er zijn er wat mij betreft vier die er echt uit springen: het Make Up For Ever Aqua Eyes pencil in 0L, het Max Factor Liquid Effect Pencil in Black Fire, het Pupa Multiplay Triple-Purpose Eye Pencil
in 09
en het Zoeva Graphic Eyes Liner in NYX! Deze geven alle vier een intens zwarte kleur, blijven goed en langdurig zitten en zijn heel zacht en creamy. All winners!

Q: Wat is jouw all time favorite zwarte oogpotlood? Is dat misschien één van deze 12?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

19 reacties op “Zwarte oogpotlood battle!”

Ik heb maar een paar zwarte oogpotloden, eentje van de hema en een van pupa en nog een van catrice geloof ik! Die van Pupa is heel erg fijn! ik merk dat die de fijnste is van de drie die ik heb:)

Wat een goede battle, die van MUFE sprong er voor mij uit. Ik gebruik zelf eentje van Catrice, die is bijna op en dan pas mag ik beginnen aan mijn pupa zwarte oogpotlood die nu ook in deze battle voorkomt ^^

Geef mij maar ene van Flormar. Die kostte me maar €2 en blijft de hele dag. 😀
En in de laatste zin schrijf je dat er 3 uitspringen en vervolgens noem je er 4 op. 🙂

Voor mij is het nogal moeilijk om een écht goed zwart oogpotlood te vinden. Ik heb nogal vettige oogleden, en bij mij smudget dat altijd en heb ik pandaoogjes na een paar uren :’) Maar ik ga eens kijken naar enkele potloden uit jouw review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.