Categorieën
Beauty

Zoeva Pure Elegant Brush set

Naast onder andere oogschaduw-, concealer-, en blushpaletten verkoopt de Duitse webshop Zoeva ook allerlei beautytools, zoals kwasten. Behalve losse kwasten hebben ze ook een aantal kwastensets in hun assortiment. We gaan hiervan het Pure Elegant Brush set nader bekijken!

Zoeva heeft in totaal 5 kwastensets verkrijgbaar; dit Pure Elegant set voor € 35,00, het Variety set voor € 65,00, het Very Croc set voor € 30,00, het Bamboo set voor € 22,00 en het Basic set voor € 20,00.
Dit Pure Elegant Pinselset zit qua inhoud en prijs eigenlijk een beetje tussen alle sets in. Het bevat meer kwasten dan het Basic set, maar ook weer niet zoveel als het Variety set waarvan ik de helft waarschijnlijk toch niet zou gaan gebruiken. Dit Pure Elegant Brush set bevat in totaal 12 kwasten die bestaan uit een variatie van kwasten voor je gezicht, oog make-up en lippen. De 5 kwastensets bevatten allemaal verschillende kwasten-combinaties; zo zitten er in de ene zitten heel veel oog make-up kwasten en in de andere juist meer gezichtskwasten. Het is dus een kwestie van kijken welke kwasten je daadwerkelijk gaat gebruiken en op die manier het voor jou beste en voordeligste set kiezen.
De kwasten zitten in een etui waar ook nog een beschermend zakje omheen zit. Het etui is gesloten 22 x 15 x 3 cm groot.

Als je het etui opent is hij 44 x 22 x 1 cm groot en zie je de kwasten er op onderstaande manier inzitten, met ter bescherming een ‘flapje’ eroverheen:

Een kleine nadelige bijkomstigheid van dit set is dat als je de kwasten na gebruik terug in het etui stopt er snel allemaal restjes make-up in je etui terechtkomen en het er daardoor nogal snel een beetje viezig en smoezelig uit komt te zien. Als je dit vervelend vind moet je er dus voor zorgen dat je de kwasten even goed aftikt/afveegt voor je ze terug stopt.

In het linkergedeelte van het etui vind je een poederkwast, een blushkwast, een foundationkwast (nylon), een rond oogschaduwkwastje en een contourkwastje.

In het rechtergedeelte van het etui vind je een grote oogschaduwkwast, een middelgrote oogschaduwkwast, een crème oogschaduwkwast (nylon), een waaierkwast, een klein oogschaduwkwastje, een flatliner kwastje (nylon) en een lip-penseeltje.

Nu gaan we de kwasten nog even stuk voor stuk nader bekijken:

De poederkwast. Lekker groot, zacht en neemt veel poeder op.

De blushkwast. Deze kwast is ongeveer de helft kleiner dan de poederkwast en heeft daarmee een geschikt  formaat om blush mooi op je jukbeenderen en/of op de appeltjes van je wangen aan te brengen.

De foundationkwast. Deze kwast is gemaakt van nylon en voelt best stug aan. Ik moet bekennen dat ik deze niet zo vaak gebruik, hij is nogal hard in gebruik.

Het ronde oogschaduwkwastje. Dit zachte kwastje is heel fijn en gebruik ik dan ook bijna dagelijks. Je kunt met dit kwastje heel makkelijk oogschaduw aanbrengen en vanwege de ronde, flexibele vorm geeft hij lekker mee en werkt hij heel fijn in hoekjes en in je arcadeboog. Ook kun je met dit kwastje je oogschaduw een beetje blenden.

Het contourkwastje. Dit zachte kwastje is schuin afgesneden en kun je gebruiken voor de ‘V’ hoek in de buitenste hoek van je ooglid, wat je ogen een beetje lift. Ook kun je hem gebruiken voor in je arcadeboog.

De grote oogschaduwkwast. Is zacht en flexibel en handig om grote vlakken oogschaduw mee aan te brengen.

De middelgrote oogschaduwkwast. Gebruik ik ook regelmatig; lekker zacht en zit qua formaat net tussen de grote en kleine oogschaduwkwasten in.

Crème oogschaduwkwast. Deze kwast is bedoeld om vettige cremè oogschaduws aanbrengen, die hij gemakkelijk opneemt omdat hij van nylon is gemaakt.

De waaierkwast. Heerlijk zacht en bedoeld om fall-out van je wangen mee te verwijderen.

Het kleine oogschaduwkwastje. Ook dit is een kwastje die ik dagelijks gebruik, werkt heel fijn om oogschaduw in kleine hoekjes mee aan te brengen en om bijvoorbeeld een lijntje oogschaduw onder je ogen aan te brengen.

De flatliner. Dit kwastje is heel recht afgesneden en stevig en bedoeld om met bijvoorbeeld eyeliner een strak lijntje aan te brengen. Dit van nylon gemaakte kwastje heeft wijd uitstaande haartjes die gemakkelijk crèmeige producten als eyeliner opnemen.

Het lip-penseeltje. Deze gebruik ik eigenlijk nooit; ik breng lipgloss/lipstick altijd gewoon met he product zelf aan en bovendien is dit kwastje echt heel hard en werkt dat niet fijn.

De kwasten zijn allemaal van prima kwaliteit en ook na meerdere keren wassen blijven ze mooi in vorm en vallen er heel weinig haren uit. Zoals gezegd moet je van tevoren even goed kijken welke kwastenset het beste bij jou past en kwasten bevat die jij vaak zult gaan gebruiken, want het is natuurlijk een beetje zonde een set aan te schaffen waarvan je de helft van de kwasten nooit gebruikt.

Het Zoeva Pure Elegant Brush set is voor € 35,00 (exclusief € 5,50 verzendkosten) te bestellen via www.zoeva.de

2 reacties op “Zoeva Pure Elegant Brush set”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.