Categorieën
Beauty Make-up

Look of the eye: pastel

Na de look van met het Zoeva Shimmer Warm palette is het nu tijd voor een look die ik maakte met het Zoeva Pastel palette!

Het Zoeva Pastel palette is een stuk kleiner dan de andere Zoeva oogschaduwpaletten en bevat daarmee ook aanzienlijk minder oogschaduws. Met dit palette heb je keuze uit 10 kleurtjes en de naam zegt het al, dit zijn allemaal pasteltinten. De buitenkant van het palette is mat zwart en wordt minder snel vies en stoffig dan de glimmende paletten, wat stiekem toch best fijn is!

Het pastel palette kost € 16,00 en is daarmee in verhouding wat duurder dan de andere paletten omdat je bij die voor hetzelfde geld meer kleurtjes hebt, maar daarvan zijn de oogschaduw-pans natuurlijk weer veel kleiner. Het lijkt er overigens op dat Zoeva dit palette onlangs uit haar assortiment heeft gehaald, want hij staat er niet meer tussen op de website. Dit gaan we even onderzoeken!

Met onderstaande paarse, lichtblauwe, lichtgroene en donkergroene kleurtjes uit het palette heb ik een zachte pastel ooglook gemaakt.
Hieronder zie je swatches van de kleuren die ik heb gebruikt, de swatches (+ ooglook!) van de rest van de kleuren volgen nog! De oogschaduws voelen behoorlijk vettig en romig aan, bevatten een lichte glans en zijn prima gepigmenteerd. De oogschaduws hebben verder geen geur, deze is in ieder geval niet duidelijk waar te nemen.


De look

Ik ben begonnen met het aanbrengen van de lichtgroene kleur in mijn binnenste ooghoek en heb meteen ook een klein lijntje onder mijn oog aangebracht. Meteen naast de lichtgroene oogschaduw op mijn ooglid heb ik een klein beetje donkergroen aangebracht zodat de kleur net iets donkerder en sprekender werd. De rest van het middelste gedeelte en het buitenste gedeelte  heb ik met de lichtblauwe oogschaduw ingekleurd. Daarna heb ik een klein beetje van de paars gepakt en deze met kleine beetjes in het midden van mijn ooglid over het blauw aangebracht. Vervolgens heb ik de blauw en paars een beetje in elkaar geblend en gemengd. Ook heb ik een beetje van het paars in mijn arcadeboog aangebracht en deze steeds ietsje meer naar boven geblend.

Elke kleur heb ik steeds meerdere keren aangebracht en zo laagje voor laagje opgebouwd zodat ze lekker sprekend en fel werden en niet half wegvaagden terwijl ik andere kleurtjes toevoegde.

Na het aanbrengen van de oogschaduws heb ik een wit kohlpotlood gepakt en daarmee mijn onderste én bovenste waterlijn ingekleurd, wat een hele mooie en zachte combinatie geeft met de pastelkleurtjes.

Hierna heb ik een heel dun lijntje tegen mijn bovenste wimperrand getekend, zodat deze net even wat meer naar voren komt. Vervolgens heb ik mascara aangebracht.

Om de ooglook net even een leuke extra touch te geven heb ik er een bloem-stickertje bijgeplakt.
Dit nagel-stickertje van Essence is eigenlijk bedoeld voor op je french manicure, maar je ziet het… ze blijken multifunctioneel!

3 reacties op “Look of the eye: pastel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.