Categorieën
Beauty Make-up

Zilveren budget kerstlook

Ik heb de kerstsmaak al helemaal te pakken, want na een budget kerstlook met zwart en goud, een filmpje met een kerstlook met het Sleek Au Natural palette en de rood, groen en goud look van gisteren heb ik er vandaag op veler verzoek nog eentje gemaakt. In dit artikel laat ik je aan de hand van foto’s stap voor stap een look zien die voor het overgrote deel is gemaakt met budget producten en helemaal in icy zilver is!

De producten die ik voor deze look gebruikt heb:

Beautyblender
Catrice Infinite Matt foundation – 020 Honey Beige
Catrice Skin Finish Compact Powder – 030 Honey Beige
Benefit Erase Paste concealer – 02 Medium
Too Faced Shadow Insurance
NYX Jumbo Eye Pencil – 604 Milk
Shimmery 28 palette (zilveren, donkergrijze, zwarte kleur)
Maybelline Master Precise liquid eyeliner
Max Factor Liquid Effect Pencil – Black
Gosh Extreme Art Eyeliner – 19
Gosh Effect Powder – Sky
Essence Multi Action mascara
Essence Silky Touch Blush – 10 Adorable
Essence ‘Circus Circus’ Highlighter Powder – 01 It’s Magic
Teeez ‘Boudoir Secrets’ French Lip Gelées  04 Coral Shine
Catrice ‘Welcome to Las Vegasduo lipgloss  C01 Lovely Sinner

Behalve het aanbrengen van de ooglook zal ik ook even vertellen wat ik hierbij op de rest van mijn gezicht draag. Omdat ik bij deze look een mooie flawless huid wil breng ik met de beautyblender een dun laagje Catrice Catrice Infinite Matt foundation in de kleur 020 Honey Beige aan.

Op wat kleine rode plekjes en onder mijn ogen breng ik een klein beetje Benefit Erase Paste concealer aan, hiervoor kun je natuurlijk je eigen (budget) concealer gebruiken.

Dan de ogen, zoals altijd begin ik met het aanbrengen van een dun laagje oogschaduwbasis, in mijn geval de Too Faced Shadow Insurance. In plaats daarvan daar kun je ook prima een budget variant gebruiken.

Na de oogschaduwbasis kleur ik met het witte Milk NYX Jumbo Pencil mijn gehele ooglid goed in zodat deze als het ware ook nog een gekleurde basis krijgt en de oogschaduw eroverheen nog beter opvalt. Deze laag vervaag ik met mijn vinger omhoog tot aan mijn wenkbrauw.

Vervolgens pak ik een oogschaduwkwast en deze dip ik in de zilveren kleur van een 28 Shimmery Palette met allemaal mooie, glamourous en shimmery oogschaduws. Wanneer je niet zo’n palette hebt kun je iedere andere willekeurige zilveren, shimmery oogschaduw gebruiken. De zilveren kleur breng ik vervolgens over mijn gehele bewegende ooglid aan.

Daarna dip ik met dezelfde oogschaduwkast in een donkergrijze oogschaduw en zet daar voorzichtig mijn buitenste ooghoek en crease mee aan.

Dan pak ik een blendingkwast en zorg ik ervoor dat de donkergrijze oogschaduw mooi uitgeblend is en alle harde lijnen verdwenen zijn.

Ook dip ik voor een klein beetje meer diepte en schaduw mijn kwast heel lichtjes in de zwarte oogschaduw, waarvan ik een heel klein puntje in mijn buitenste ooghoek veeg.

Dan pak ik het Sleek PPQ ‘Me, Myself & Eye‘ palette erbij en neem ik wat van de Barry White oogschaduw en breng dat op mijn wenkbrauwbot en een beetje bij mijn binnenste ooghoek aan.

Dan ga ik met de Maybelline Master Precise liquid liner een lijntje op mijn ooglid zetten en geef deze aan het uiteinde een sierlijke wing.

Dan ga ik met een heel fijn en dun kwastje nog een keer in de donkergrijze oogschaduw en zet daarmee een lijntje onder mijn oog, tot aan de ooghoek.

Met het Max Factor Liquid Effect Pencil in Black (hier is natuurlijk ook een goedkopere variant voor te gebruiken) zet ik op mijn onderste waterlijn een zwart lijntje.

Voor een extra feestelijk en glamourous effect dip ik een rond oogschaduwkwastje in de Gosh Sky Effect Powder en breng hier wat van op mijn ooglid aan zodat het zilver nog extra gaat shinen en glitteren!

Met de zilveren Gosh Extreme Art Eyeliner in 19 ga ik vervolgens over het donkergrijze lijntje onder mijn oog zodat het ook daar lekker glitter & glamour wordt!

Dan is het tijd om de ooglook af te ronden met een laagje Essence Multi Action mascara.

De rest van mijn look maak ik af met een beetje van de Essence Silky Touch Blush in 10 Adorable op mijn wangen….

…. en wat van de Essence ‘Circus Circus‘ highlighter powder op mijn jukbeenderen.

Voor op mijn lippen heb ik gekozen voor een lichte, koele kleur, de Teeez ‘Boudoir Secrets lipgloss in 04 Coral Shine met daaroverheen de zilveren gloss van de Catrice ‘Welcome to Las Vegasduo lipgloss in C01 Lovely Sinner.

Dan is de look helemaal klaar en zie je hieronder wat foto’s van het eindresultaat!

Voor een nog meer wauwie effect kun je in plaats van mascara ook nepwimpers aanbrengen, deze zijn voor weinig bij bijvoorbeeld Kruidvat (o.a. NYC en Eylure) verkrjgbaar.


Q: Wat vind je van deze look? Is het iets voor jou met Kerst?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

17 reacties op “Zilveren budget kerstlook”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.