Categorieën
Beauty

Handige wenkbrauwkitjes

Wenkbrauwen. Vaak, ik ben er zelf ook schuldig aan geweest, een beetje een vergeten onderdeel van de make-up, maar zo bepalend voor je uitdrukking en look. Tot een jaar geleden gebruikte ik zelf nooit wenkbrauwpoeder-, gel- of potlood, aangezien ik van mezelf vrij volle en aanwezige wenkbrauwen heb en dacht dat ik het daarom toch niet nodig had, maar toch zie je duidelijk het verschil als je ze net even iets aanzet. Ik heb een kleine greep uit het aanbod van wenkbrauwkitjes voor je op een rijtje gezet.


Catrice Eyebrowkit

Dit budgy eyebrowkitje van Catrice ziet er zo op het eerste oog prima uit; simpel maar toch classy.
Als je hem openmaakt zitten er 2 kleuren poeder in. Niet heel veel keus en je kleur moet het net zijn, maar op zich zijn ze prima gepigmenteert en is de kwaliteit oke. Onder de poeders zit nog een klein laatje waarin een mini-pincetje en een kwastje om de poeder mee aan te brengen in verstopt zijn, maar die kun je wat mij betreft overslaan.
Ach, voor die € 3,99 is het toch aardig dat ze die erbij hebben gedaan!

 


Essence Eyebrow Stylist Set

Sinds kort ligt er ook van Essence een eigen
Eyebrow Stylist Set in de schappen. Voor € 2,49 heb je dit schattige kitje al in je bezit, wat natuurlijk heel weinig is.
Qua verpakking vind ik het niet de allerhandigste; als je het
dopje aan de rechterkant eraf hebt wil het nog wel eens gebeuren dat alles eruit schiet en op de grond beland, omdat het gedeelte waar het poeder op zit van nogal slap materiaal is. Dat vereist dus wat beleid. Ook in dit setje zitten twee poeders; een lichte en donkere. Aangezien mijn wenkbrauwen vrij donker (zeg maar zwart) zijn ging ik voor de donkere kleur, maar dat pakte op één of andere manier nogal raar uit. Ik kreeg er een heel rare kleur bruin, bijna roodachtige en veel te aanwezige wenkbrauwen door. Ook zijn de poeders nogal los van substantie en heb je behoorlijk wat fall-out, dus niet teveel op je kwastje doen. In het kitje zit ook een klein kwastje waarmee je de poeder kunt aanbrengen, maar daar moet je je niet teveel van voorstellen.


Gosh Brow Kit

Ook het Deense cosmeticamerk Gosh heeft sinds kort een Brow Kit in het assortiment, welke heel fijn in gebruik is.
In het kitje zitten 3 poedertjes en een gel waarmee je je wenkbrauwen op z’n plaats kunt houden. De kleuren van de poeders variëren van licht naar donker, maar liggen qua teint toch vrij dicht bij elkaar.
Voor het aanzetten van mijn wenkbrauwen mix ik de twee bovenste kleurtjes meestal een beetje met elkaar, dat wil zeggen: ik breng van allebei een beetje aan. Eerst gebruikte ik vooral de donkere kleur maar met de lichtere kleur erbij oogt het geheel toch net wat natuurlijker.
De poeders zijn vrij vast en creëren weinig fall out, wat wel prettig is. De prijs van € 9,99 ligt iets hoger dan bij Catrice en Essence, maar dat zie je dan ook terug in de kwaliteit.


Anastasia

Het Anastasia wenkbrauwpoeder maakt deel uit van het zogeheten Anastasia wenkbrauwkit van de beroemde Amerikaanse wenkbrauwgoeroe Anastasia Soare.
Anastacia zorgt ervoor dat de beroemde wenkbrauwen van onder andere Jennifer Lopez, Heidi Klum, Penelope Cruz en Oprah Winfrey altijd tip top in de juiste vorm en kleur zijn gestyled.

Het speciale Anastasia wenkbrauw kit bestaat uit 4 sjabloontjes, het tweekleurige wenkbrauwpoeder, een duoborsteltje om de poeder mee aan te brengen en je wenkbrauwen in vorm te borstelen, een pincet, een highlight potlood, After Tweeze Cream en wenkbrauwgel.

Zoals je op de foto kunt zien heb ik de donkere kleur bijna opgemaakt en dat is ook meteen de reden waarom ik hem de laaste paar maanden niet meer heb gebruikt en op zoek ben gegaan naar goede vervangers, zoals die van Gosh. Het wenkbrauwkit dat ik in mijn bezit heb was een hele investering (hij kostte rond de € 85,-; gelukkig was ik in het bezit van wat Douglas-bonnen!) en ook los zijn de artikelen vrij prijzig. De poeder is in ieder geval heel fijn in gebruik, geeft weinig fall out en is niet te donker en aanwezig.

2 reacties op “Handige wenkbrauwkitjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.