Categorieën
Beauty

Look of the eye – goudbruin

De laatste tijd draag ik regelmatig deze goud-bruine look.
Om te zien hoe ik deze gecreëerd heb, klik dan snel op de link hieronder!

Ik heb de volgende producten gebruikt:

    • Zoeva Metallic Stones Pallette

  • Gosh Kohl/Eyeliner pencil
  • Rimmel The Max Volumeflash mascara

Natuurlijk start ik met het aanbrengen van oogschaduwbasis (Guerlain) en een laagje poeder eroverheen. Daarna pak ik een klein plat oogschaduwkwastje (Zoeva) en breng ik in het binnenste gedeelte van mijn ooglid een lichtgouden kleur aan en ook een beetje aan de onderkant van mijn oog. Dan pak ik een iets grotere oogschaduwkwast (Zoeva) en breng ik in het midden van mijn ooglid een iets donkerder goud aan en tenslotte in mijn buitenkant van mijn ooglid en alvast een beetje in mijn arcadeboog een donkere goud-bruine kleur, welke ik met het dunne kwastje ook wat aan onderkant van mijn oog aanbreng.
Nadat ik alles in vlakjes op mijn ooglid heb aangebracht pak ik mijn #225 Zoeva blendingkwast en ga ik vanuit mijn buitenste ooghoek het donkere bruin iets omhoog blenden en pak ik ook de kleuren op mijn ooglid een beetje mee, zodat ze mooi in elkaar overlopen. Dan dip ik de blendingkwast heel iets in een zwartachtige kleur en breng ik een héél klein beetje op mijn buitenste ooghoek aan zodat deze net iets donkerder wordt. Nadat de donkerbruine kleur zo hoog is als ik wil pak ik mijn Gosh Eyeliner pencil en zet ik een lijntje langs de wimperlijn op mijn bovenste ooglid en tightline ik ook mijn bovenste waterlijn. Daarna maak ik een lijntje op de onderste waterlijn en breng ik ook wat onder mijn oog (over de eerder aangebrachte oogschaduw) aan hetzelfde en laat ik de 2 lijntjes in mijn ooghoek mooi in elkaar overlopen. Om het allemaal net even wat te vervagen pak ik de #226 smudgekwast en veeg ik zachtjes over het aangebrachte lijntje kohlpotlood. Omdat de lichtgouden oogschaduw in de binnenste ooghoek al een beetje verdwenen is, breng ik met de blendingkwast nog een laagje extra aan de binnenkant van mijn ooglid aan. Daarna nog wat highlighter op het wenkbrauwbot en mascara aanbrengen en klaar is deze look!

Tip:

Als je met het blenden van je oogschaduw wat te enthousiast bent geweest, de kleur is bijvoorbeeld te donker of je hebt te hoog geblend, kun je dit het beste met een wattenschijfje voorzichtig wat weg deppen, dan verwijder je wat kleur en blend/vervaag je in feite ook een beetje.
Eerder verwijderde ik een teveel aan kleur meestal met een wattenstaafje, maar dan ontstaat er een een soort streep/strakke lijn die je bij het blenden toch vaak een beetje blijft zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.