Categorieën
Beauty Haar

Tips voor dikker haar

Volume, volume en nog eens volume, dat is het enige woord dat we horen als het om de haartrends voor aankomende zomer gaat. Maar waar haal je al dat volume vandaan als je werkelijk alles al hebt geprobeerd om je schamele bosje lokken uit te breiden? Touperen, haarlak, mouse, wat kan er nog meer geboden worden? Je kunt zelf een heleboel doen.

haar1
Shampoo is een no-go
Het klinkt je misschien niet helemaal onbekend in de oren: shampoo is niet heel erg goed voor je haar. Waarom gebruiken we het dan? Het reinigt je haar namelijk wel goed, en schoon haar is in onze maatschappij heel belangrijk. Er is niks erger dan een gruwelijke vette bos stinkend haar. Dus één keer in de zoveel tijd je haar wassen met shampoo is zowat noodzakelijk. Dat veel mensen dit elke dag doen, is minder noodzakelijk.


Minder wassen
Hoe vies het in eerste instantie kan klinkt, zoveel beter is het voor je haar: was je haar twee keer per week. Het is een challenge die niet elke vrouw vol kan houden. Zodra we onder de douche springen zijn we al snel geneigd om onze hand uit te steken naar die heerlijk geurende shampoo. Want het is zo heerlijk, en na het sporten ga je toch niet met een bezweet hoofd rondlopen? Je kunt je haar wel wassen, maar laat de shampoo gewoon lekker staan. Gewoon water biedt een alternatief. En als je je haar lekker wil laten ruiken, kan conditioner een prima vervanger zijn, even in laten trekken en uitspoelen maar. Mocht je haar toch snel wat vettig aanvoelen, grijp dan naar de droogshampoo of strooi wat talkpoeder in je haar wat je heel goed verdeelt, dat heeft dezelfde werking. Dit nieuwe ritueel zal even wennen zijn, maar je merkt vanzelf waarvoor je het doet. Je haar krijg namelijk al snel een structuur die fijner aanvoelt, het oogt een stuk voller én het blijft beter zitten.

Je haar wordt ziek van dat haarelastiek
Haarelastiekjes knellen het haar af. Wat ervoor zorgt dat het haar op de plek van het elastiekje een stuk dunner wordt. Omdat haar groeit, zal zit stukje steeds lager komen te zitten en uiteindelijk zal het je hele bos overnemen. Hang die haarelastiekjes maar aan de wilgen en sluit een nieuwe vriendschap met haarknipjes. Wanneer je een haarsliert om je paardenstaart draait kun je deze prima vastzetten met een knipje, dan heb je ook een staart. Ook een knot kun je gewoon met een knipje opsteken.

Knipperde knip
Geregeld de kapper bezoeken doet ook een hoop goed voor je haar. Het klinkt zo logisch, maar dat is het blijkbaar niet, gezien er nog veel te veel mensen zijn die de kapper chronisch uitstellen. Wanneer je te weinig naar de kapper gaat zal je haar sneller uitvallen en wordt de structuur dunner, aldus de kapper van Femme Magazine’s Mariëlle. Ga niet zelf met een schaar in de weer, want huis-tuin-en-keuken scharen zijn lang niet zo scherp als een kappersschaar, waardoor je juist dode punten in je haar knipt in plaats van eruit, dan krijg je dode punten en voor je het weet loop je met een pluizenbol op je hoofd. Drama!

Beeld: Weheartit

3 reacties op “Tips voor dikker haar”

Handige tips! Ik ben nu bezig met een speciale shampoo ‘Nixion’. Aangeraden door de kapper. Als ik hem een tijdje gebruik, ga ik een review schrijven. Ben erg benieuwd of het echt werkt namelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.