Categorieën
Beauty

Tag: Hoeveel beautyproducten verbruik ik per jaar?

Op de blog van Sanne kwam ik de tag: hoeveel beautyproducten verbruik jij per jaar tegen en normaal ben ik niet zo snel van de tags, maar ik vond het wel leuk om eens na te gaan hoeveel ik er per jaar doorheen jaag!

Wattenschijfjes?
De wattenschijfjes deel ik met mijn moeder en zusje, maar van ons drieën ben ik de grootverbruiker. Wanneer ik voor mijzelf het verbruik uitreken komt dat denk ik op een rol van 80 wattenschijfjes per maand. Dat is voor het verwijderen van mijn oog make-up ’s avonds en zowel ’s morgens als ’s avonds gebruik ik twee wattenschijfjes om mijn Neoderma cleansing milk en tonic aan te brengen. Nu draag ik natuurlijk niet iedere dag van het jaar make-up dus het blijft een gemiddelde, maar een rekensommetje vertelt me dat dit zo’n 960 wattenschijfjes en 12 rollen per jaar zijn.

Make-up remover?
Met een flesje Garnier Skin Naturals Essentials reiningingsmelk van 200 milliliter doe ik zo’n 2 maanden, dus dat zijn er in totaal 6 per jaar.  Komt in totaal toch op zo’n 1200 milliliter!

Nagellakremover?
Dit wisselt nogal, zo zijn er weken waarin ik mijn nagels 2 à 3 keer per week een ander kleurtje geef en veel swatch, maar daartegenover zijn er ook periodes waarin ik geen nagellak draag zodat mijn nagels ook even rust hebben. De laatste tijd gebruik ik als nagellakremover de Trind Nailpolish Remover, waar 125 mililiter in zit. Als ik hem niet omstoot zodat de helft er uitloopt (argh!) doe ik hier denk ik een maand of 2 mee. Dat zijn er dan ook 6 per jaar en in totaal 750 milliliter.

Foundation?
Aangezien mijn huid in veel betere conditie is sinds ik er geen foundation meer op smeer heb ik dit product voorlopig even afgezworen. Voordeel van het gebruik van geen foundation is dat mijn huid het nu ook niet nodig heeft nu deze er veel beter uitziet én ik bespaar er enorm veel op!

Mascara?
Voor mijn blog wissel ik wel eens van mascara maar inmiddels ben ik al een tijdje trouw aan The Colossal Volume Express’ Cat Eyes van Maybelline, waar ik denk ik zo’n 1,5 tot 2 maanden mee doe. Deze mascara bevat 9,5 milliliter, dus dat komt op zo’n 57 milliliter per jaar.

Haarlak/haarmousse?
Haarmousse gebruik ik niet en van haarlak ook niet enorm veel, ik schat 1 of 2 bussen per jaar. Nu ligt het er ook een beetje aan welke ik gebruik en groot deze is, maar het afgelopen jaar is dit Syoss Fix & Smooth styling hairspray die maar liefst 400 milliliter bevat en ik bijna wel een half jaar mee kan doen.

Nu ben ik ook wel heel erg benieuwd hoeveel wattenschijfjes, make-up- en nagellakremover, foundation, mascara en haarlak/haarmousse jij per jaar gebruikt!

6 reacties op “Tag: Hoeveel beautyproducten verbruik ik per jaar?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.