Categorieën
Beauty

Zo sta je altijd op je mooist & voordeligst op de foto!

Helemaal in de zomer staan we op vakantie, tijdens festivals, aan het strand, op het terras en tijdens de barbecue bijna continue met onze camera in de aanslag om mooie momenten vast te leggen en sta jij net als veel meiden misschien de hele tijd te shaken of je een beetje normaal op de foto staat. Natuurlijk wil iedereen er op zijn of haar voordeligst op staan, helemaal nu foto’s tegenwoordig bijna meteen op Facebook, Twitter en Hyves terug zijn te vinden. In dit artikel vind je een aantal handige tips waarmee je de meeste kans hebt straks met een tevreden blik naar de foto’s te kijken waar jij op staat!

Oefening baart kunst
Het lijkt alsof sommige meiden áltijd leuk op de foto staan en daar helemaal niets voor hoeven doen. Helaas is het soms oneerlijk verdeeld in deze wereld en geldt dit lang niet voor iedereen. Toch kun je ervoor zorgen dat je voor jou het voordeligst op de foto staat door simpelweg te oefenen. Ga voor de spiegel staan en oefen gezichtsuitdrukkingen en posities zodat je op een gegeven moment zelf goed weet wat voor jou een mooi resultaat geeft en wat juist niet. Beter nog is dit meteen voor de camera te oefenen door jezelf te fotograferen en daarna het resultaat te bekijken. Helemaal gezellig is dit samen met een vriendin te doen en een fotoshoot middagje in te plannen! Onthoudt de posities en uitdrukkingen die voor jou het beste werken en probeer deze toe te passen op de momenten dat je vereeuwigd wordt.

Flatterende posities
Geen celeb wil een onflatterende foto van zichzelf in de magazines terugvinden en daarom is het logisch dat ze alle trucjes van het poseren kennen. Fijn is dat deze inmiddels niet meer geheim zijn en jij deze ook kunt toepassen! Zo kun je er op letten dat wanneer het (zon)licht van boven komt je je hoofd lichtjes omhoog brengt waardoor je nek langer lijkt, een eventuele onderkin als sneeuw voor de zon verdwijnt en donkere kringen en wallen veel minder opvallen doordat het licht erop valt. Let er wel op dat je je hoofd ook weer niet overdreven veel omhoog doet anders kijk je recht in je neusgaten.

Een bekend trucje om slank op de foto te staan is door je bovenlichaam te draaien, één schouder naar de camera te laten wijzen en de ander ervan weg te draaien, één voet voor de ander te plaatsen en je gewicht op je achterste been te zetten. Doordat je voorste been zich niet aanspant lijkt het dunner. Wanneer je daarbij je hand op de heup zet wordt ook nog eens de nadruk op je (slanke) taille gelegd.

Victoria Beckham

Kleding & make-up
Staat er een belangrijke foto op het programma of weet je dat er een dag aankomt waarop je veel gefotografeerd zou kunnen worden, houd dan van tevoren een beetje rekening met de make-up die je draagt. Donkere kleuren lijken op de foto vaak nog donkerder, zoals donkere oogschaduw of lippenstift. Kies ook de kleur van je foundation met zorg en breng deze goed aan, want foto’s zijn genadeloos. Een vlekkerig en streperig bruin gezicht met een spierwitte hals eronder is geen gezicht en let er ook op dat je concealer of coverstick niet te dik aanbrengt en deze voldoende uitsmeert en verdeelt. Zo voorkom je dat je er uitziet als een pandabeer met witte kringen onder je ogen. Een overdaad aan glim voorkom je met het aanbrengen van een matterende poeder of blot powder papiertjes. Ook is het goed te weten welke kleuren kleding jou het beste staan en het meest flatteren. Misschien maken lichte fletse kleuren je huidskleur nog bleker en zie je er op de kiek uit als een geest. Ook dit kun je voorkomen door een middagje allerlei verschillende kleuren aan te trekken en dit te fotograferen, zo zie je wat voor jou het beste werkt.

Smile!
Foto’s met lachende gezichten zijn toch altijd leuker dan die met chagarijnige en norse blikken. Het is daarom wel zo leuk zoveel mogelijk lachend op de foto te staan waarbij de kunst is het er niet al te gemaakt te laten uitzien. Is op commando lachen niet helemaal jouw specialiteit? Misschien heb je dan iets aan het trucje dat voormalig topmodel Elle Macpherson voor de camera gebruikt. Draai je weg van de camera, denk aan iets moois of leuks dat je aan het lachen maakt en draai dan terug naar de camera met de stralende lach die je op dat moment hebt. Probeer daarbij een beetje te vergeten dat je voor de camera staat, want de mooiste foto’s worden tenslotte meestal gemaakt op momenten dat je er niet teveel mee bezig bent of aan denkt hoe je erop staat!

Elle Macpherson

Delete!
Het voordeel van de digitale camera is dat je gelijk op ‘delete’ kunt drukken. Vind je een foto niet mooi gooi deze dan meteen in de digitale prullenbak of verzoek de maker van de foto vriendelijk doch om het plaatje te verwijderen. Niemand staat áltijd mooi op de foto, er zitten altijd wel wat minder geslaagde plaatjes bij. Ook celebs hebben hier last van en daarom schijnt topmodel Gisele Bündchen tijdens fotoshoots altijd direct de resultaten op het schermpje van de camera te willen zien en de foto’s die niet naar haar zin zijn onmiddellijk verwijdert wil hebben. Zorg er net zoals zij gewoon zoveel mogelijk voor dat er zo min mogelijk niet-flatteuze foto’s van jezelf in omloop zijn!

7 reacties op “Zo sta je altijd op je mooist & voordeligst op de foto!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.