Categorieën
Beauty Gezichtsverzorging

Smeer je mooi met Vaseline!

Vaseline kennen we natuurlijk allemaal als hét middel voor droge, schrale en kapotte lippen, maar behalve daarvoor is dit goedkope, eeuwenoude middel nog voor veel meer beauty doeleinden te gebruiken. Smeer je mooi met vaseline!

Haar
Wanneer de punten van je haar erg droog en dof zijn, je wat meer glans in je haar wil of je kapsel een beetje in model wil brengen kun je een klein beetje vaseline in je punten aanbrengen. Pas wel op dat je niet teveel in je haar smeert, want je wil natuurlijk geen vet haar krijgen. 

Nog een goede tip is om wanneer je je haar gaat verven wat vaseline op de randjes langs je haargrens en voorhoofd te smeren, zo is eventuele verf die per ongeluk op je voorhoofd terecht komt daarna veel makkelijker te verwijderen.

Highlighter
Een beetje vaseline op je jukbeenderen geeft ze een mooie, subtiele glans!

Huid
Natuurlijk is vaseline is een prima middel om te gebruiken bij een droge huid of droge plekjes op je lichaam, zoals ellebogen, hielen en knieën. Ook kun je de huid rond je ogen lekker verwennen door er voor het slapen gaan wat vaseline op te smeren.

Lippen
Het is natuurlijk algemeen bekend dat vaseline het ideale middel tegen droge lippen is en bovendien geeft het ze ook meteen een mooie glans. Door een beetje suiker met wat vaseline te mengen creëer je heel makkelijk een lekkere en goedkope scrub voor je lippen.

Make-up remover
Ben je je make-up remover vergeten? Geen nood, want ook met vaseline kun je je make-up makkelijk van je ogen verwijderen. Smeer wat vaseline op je ogen en verwijder het daarna met een wattenschijfje samen met je make-up. Dit werkt ook bij waterproof make-up en door de vaseline worden je ogen ook meteen lekker gehydrateerd en wordt het ontstaan van rimpels tegengegaan.

Nagellakpotje
Doordat je een nagellakpotje vaak open en dicht draait koekt er vaak wat nagellak aan de rand en is het soms lastig open en dicht te krijgen. Door een beetje vaseline op de rand van het potje aan te brengen is dit verleden tijd!

Neus
Wanneer je verkouden bent krijg je er vaak zo’n schrale, a-sexy rode neus bij cadeau. Wanneer je ’s avonds voor je gaat slapen een beetje vaseline rond je neus aanbrengt zal de schade de volgende morgen al veel minder zijn. Natuurlijk kun je ook overdag regelmatig een beetje vaseline rondom je neus aanbrengen, dan wordt ook het schrale, trekkerige gevoel snel minder.

Voeten
Ook voor droge voeten kan vaseline uitkomst bieden. Breng voordat je gaat slapen een flinke hoeveelheid vaseline op je voeten aan en trek vervolgens sokken aan. Reken maar dat je zachte voetjes én mooie, gevoede nagelriemen hebt als je ’s morgens wakker wordt!

Wenkbrauwen
Als je wenkbrauwen een beetje eigenwijs zijn en niet in model willen blijven zitten kun je er een beetje vaseline in smeren.

Wimpers
Zoals je in dit artikel al hebt kunnen lezen werkt vaseline ook als een wondermiddel voor je wimpers. Wanneer je iedere avond een beetje vaseline op je wimpers smeert zorgt dit ervoor dat ze voller en soepeler worden doordat het de conditie van de droge en broze haartjes verbetert. Daarnaast helpt vaseline ook wimperuitval tegen te gaan.

5 reacties op “Smeer je mooi met Vaseline!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.