Categorieën
Beauty

Zo voorkom je spinnenpoten!

Mascara is ooit in het leven geroepen om je ogen te laten spreken en nog mooier mee te maken, maar je kunt er ook gigantisch de mist mee ingaan. Je kent ze vast wel: meiden die zoveel op hun wimpers smeren dat het lijkt alsof ze ieder moment onder al die lagen mascara gaan bezwijken. Mocht je dit nu juist heel erg mooi vinden, prima, maar voor de meiden die dit graag willen voorkomen hier wat gouden regels!

De beroemde en vooral beruchte spinnenpoten zijn te herkennen aan dikke, hangende aan elkaar plakkende wimpers die eruit zien alsof ze ieder moment af kunnen breken.
Afgezien van het feit dat het je ogen echt niet mooier maakt is het ook nog eens heel slecht voor je wimpers.

Gebruik een goede mascara
Een belangrijk punt om spinnenpoten te voorkomen is door geen pompbewegingen met je mascara te maken wanneer je deze uit de huls haalt, want hierdoor komt er lucht bij en droogt hij enorm snel uit. Mocht je mascara op een gegeven moment uitgedroogd zijn doe je er verstandig aan snel een nieuwe aan te schaffen, aangezien het op en gegeven moment schadelijk voor je ogen kan zijn. Er wordt ook niet voor niets geadviseerd een mascara niet langer dan 3 maanden te gebruiken. Sowieso is het ook een kwestie van uitvinden welke mascara voor jou fijn werkt, met sommige mascara’s heb je nu eenmaal sneller last van het spinnenpoten effect dan met de ander.

1 of 2 laagjes
Meiden, 1 of 2 laagjes mascara is écht genoeg. Wanneer je er meer gaat aanbrengen krijg je geheid spinnenpoten. Let er ook op dat je je borsteltje eerst even aan de huls afveegt voor je de mascara gaat aanbrengen, zo voorkom je dat je die dikke klont die dan vaak aan het borsteltje kleeft op je wimpers aanbrengt.

Wimperkruller
Zorg ervoor dat je je wimperkruller altijd gebruikt vóór dat je mascara aanbrengt. Doe dit nooit erna, want dan heb je  kans dat je wimpers afbreken of aan de krultang blijven hangen en zo uit je ogen getrokken worden.

Wimperkammetje
Ga na het aanbrengen van je mascara even met een wimperkammetje door je wimpers heen, dit zorgt ervoor dat je eventuele klontjes verwijdert en dat je wimpers niet aan elkaar plakken.

Haal het eraf!
Wanneer je heel veel mascara op je wimpers smeert breken ze sowieso snel(ler) af en helemaal wanneer je de mascara ’s avonds niet van je ogen te verwijdert. Sommige meiden doen dat expres om op die manier extra goed het spinnenpoten effect te creëren, maar dat is echt slechter dan slecht. Naast het feit dat je wimpers op een gegeven moment echt afbreken of uitvallen heb je daarmee ook nog eens grote kans dat je ogen ontstoken raken. Net zoals je  verstopte poriën en een onzuivere huid krijgt wanneer je je foundation niet van je gezicht haalt voor je naar bed gaat is het gevolg bij je wimpers dat ze gaan afbreken of uitvallen.

Vaseline
Als je veel last van wimperuitval hebt door het hebben van, hetzij expres of niet expres, spinnenpoten kun je eens vaseline proberen. Het aanbrengen van vaseline op je wimpers verbetert de conditie van de uitgedroogde en broze haartjes en zorgt dat ze weer gevoed worden waardoor ze er weer wat voller, steviger en mooier uit zullen gaan zien.
Je kunt hiervoor ongeveer een week ’s avonds met een wattenstaafje of een schoon mascaraborsteltje (Hema, H&M) wat vaseline op je wimpers aanbrengen en dit er ’s morgens weer afwassen.

Wat vind jij van de beroemde spinnenpoten?
Ben je er zelf ook wel eens schuldig aan geweest?

11 reacties op “Zo voorkom je spinnenpoten!”

Ik heb hetzelfde als Joan: ik haal al mijn make-up er weer af als mijn wimpers er te klonterig uitzien. Ik vind spinnenpoten vreeeeselijk en ik erger me ook kapot als ik het zie bij andere meiden. Dan ben ik echt in staat om er naar toe te lopen en te zeggen dat het er niet uit ziet!

Nadat ik mijn mascara heb aangebracht ga ik altijd even met een wimperborsteltje er doorheen om alle klontjes weg te halen en de wimpers wat meer te spreiden (wat ook al in je artikel staat) dat werkt erg goed 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.