CategorieΓ«n
Beauty Make-up

Sleek Sparkle palette

Bij het zien van de titel van dit artikel dacht je misschien: huh, Sleek Sparkle palette, is die nieuw?, heb ik iets gemist? Nee hoor, dit is een oud limited edition iDivine oogschaduwpalette uit 2010 die dat jaar zo rond Kerst en Oud en Nieuw verscheen en bij de superleuke webshop Alice & Jo zijn alle Sleek (limited edition) palettes nu weer eenmalig en beperkt verkrijgbaar en zo ook deze. De meest bekende Sleek palettes zien we natuurlijk regelmatig op allerlei blogs voorbijkomen, maar voor mij was deze Sparkle nog relatief nieuw en onbekend.

Het doosje om het Sparkle palette ziet er sowieso al iets anders uit dan normaal, over het algemeen zijn deze zwart met een eventueel gekleurde opdruk, maar deze is grijsachtig met allerlei koele ijsblauwe tinten. Het heeft daarmee zeker een winters en Kerst-achtig sfeertje, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we dit palette dan ook echt alleen maar in dat seizoen kunnen gebruiken, neeee zeg!

Het palette zelf is weer helemaal matzwart zoals we gewend zijn van Sleek en heeft behalve de merknaam verder geen ander opschrift. Ik was wel heel benieuwd hoe de kleuren er in real life uit zouden zien en wat er tevoorschijn zou komen bij het openen van het doosje. Een eerste aanblik showde voornamelijk donkere tinten en twee wat fellere kleurtjes.

Zoals altijd hebben alle oogschaduws ook weer een naampje gekregen met bijbehorend een korte kleuromschrijving:

Cranberry: magenta roze met glitterdeeltjes
Dream Maker: grijs/zilverblauw met glitterdeeltjes
Galactic: medium royal blue met glitterdeeltjes
Twinkle: navy blue met glitterdeeltjes
Starlight: donkergrijs met glitterdeeltjes
Noir: matzwart
Illusion: donkerpaars met glitterdeeltjes
Festive: plum paars met glitterdeeltjes
Mistletoe: smaragdgroen met glitterdeeltjes
Glitz & Glamour: off black smokey met glitterdeeltjes
Gold Ribbon: shimmery geel met a touch of gold
Tinsel: shimmery lichtzilver

Ik vind dit Sparkle palette op zich wel een bijzondere combinatie van oogschaduws hebben, met een heel aantal prachtige donkere smokey kleurtjes en dan ineens een roze/rode en een knalgele, maar daar zijn op zich wel leuke combi’s mee te maken.

Op de foto’s kun je de glitterdeeltjes bij een aantal oogschaduws schitterend zien twinkelen, heerlijk toch zo’n palette met zoveel glits & glam! Omdat ik de oogschaduws van Sleek inmiddels wel redelijk goed ken verwachtte ik een goede en intense pigmentatie maar hield ik tegelijkertijd ook al wel een klein beetje rekening met wat fall-out, zoals sommige Sleek oogschaduws nog wel eens willen hebben.

Het swatchen van de eerste zes kleurtjes heb ik geweten, want naderhand zat m’n hele hand onder de donkerblauwe oogschaduw en ben ik vervolgens dik 10 minuten met make-up remover aan het poetsen geweest om het weer eraf te krijgen, dus met die pigmentatie zit het wel goed haha!

De tweede rij is qua kleur wat minder heftig en waren ook wat makkelijk van mijn handen te poetsen, maar hebben zoals je kunt zien ook prima pigmentatie. De twee laatste, Gold Ribbon en Tinsel, hebben een iets andere en minder poederige structuur dan alle anderen oogschaduws, deze zijn wat meer creamy.

Volgens mij is deze Sparkle alweer mijn vijfde Sleek palette en bij iedere nieuwe raak ik steeds weer opnieuw verliefd op de prachtige, intense kleuren en in dit geval ook de mooie zilverkleurige glittertjes die sommige oogschaduws hebben. Ik blijf altijd wel heel erg benieuwd hoe de oogschaduws bij het maken van een look uit de verf komen, helemaal bij deze sparkle varianten. Dat houd je dus nog van me tegoed!

Het Sleek Sparkle palette is tijdelijk en in beperkte oplage voor € 8,49 verkrijgbaar via Alice & Jo

Q: Kende jij dit Sparkle palette? Wat is jouw meest favoriete iDivine palette van Sleek?

Volg By Sjanty ook via Facebook, Bloglovin & Twitter!

31 reacties op “Sleek Sparkle palette”

Nee deze kende ik nog niet, leuk artikel dus! Ik vind het een mooi palet voor een zacht prijsje, misschien ga ik m ook bestellen al ben ik eigenlijk op zoek naar meer “matte” kleuren ter uitbreiding van mijn stash

Hahahaha de vraag die je stelde aan het begin van het artikel zat precies in mijn hoofd, maar nee ik kende het nog niet. Het palette ziet er mooi uit, voor mij hadden er alleen meer fellere kleuren in mogen zitten.
Ik heb zelf geen sleek palettes, wil misschien een blush palette aanschaffen

Het is een mooi palette, ik heb hem laatst ook gekocht bij Alice & Jo! Heb nu meerdere palettes, maar de sparkle en het storm palette zijn favo. Hoewel, Bad Girl is ook mooi en het Monaco…O so special…ik kan niet kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.