Categorieën
Beauty Make-up

Shapen met Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation, let’s try!

Rouges en bronzers lijken momenteel moeilijk te kunnen opboxen tegen de populariteit van highlighters en het accentueren (of creëren) van schaduwen. Het shapen van je gezicht lijkt populairder dan ooit. sha10

Je vindt je neus te breed, je wangen te bol of je jukbeenderen te onzichtbaar. Je wenkbrauwen hangen ook een beetje, en je huid lijkt wat grauw. Ook al train je jezelf drie keer in de rondte, die kaaklijn mag toch wel een beetje aangescherpt worden. Met make-up kun je heel wat invloed uitoefenen op de vorm van je gezicht. Shapen, is de make-up trend van dit moment. Het is ons al zo vaak voorgedaan dat het de hoogste tijd wordt dat we het ook eens proberen.

sha6

Omdat je met shapen in laagjes werkt, kun je het beste een foundation gebruiken niet niet zo pan cake aandoet. Hiervoor gebruikten we Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation met comfortserum. Deze foundation is namelijk heel dun aan te brengen op de huid terwijl de finish lekker dekkend is. Je bent meteen beschermd voor de zon, omdat er zonnefactor 20 in is verwerkt, en door het comfortserum blijft de foundation lang op de juiste plek.

sha9

Deze foundation is verkrijgbaar in de tinten (van links naar rechts) 200 Soft Beige, 201 Classic Beige, 303 Sand en 400 Natural Beige, waarvan we de tinten 201 en 400 gebruikten om te shapen. Voor het highlighten gebruikten we trouwens een concealer van Oriflame: The One Illuskin Concealer.

sha7

Maar voordat we de foundation aanbrengen, brengen we een primer aan. Toevallig is die ook van Rimmel (dat is echt toeval). Rimmel Fix & Perfect Pro zuigt de make-up niet vast in je huid wat veel andere primers wel doen. Dat een primer de make-up vast zuigt is vaak een goede eigenschap, maar wanneer je gaat shapen is dat minder handig, omdat je dan wel heel snel te werk moet gaan. Tijdens het shapen is het handiger als je wat meer tijd hebt om de make-up op de juiste plek aan te brengen en te kunnen vegen en blenden. Deze primer heeft ook nog een aantal extra functies in petto: het verfijnt de poriën, egaliseert lijntjes (een beetje), het beschermt de huid, heeft een hydraterende werking, het licht de huid wat op en zorgt voor een matte en egale teint.

sha8

De primer moet even inwerken en goed droog zijn voordat je aan de slag gaat. Dit duurt ongeveer vijf minuutjes. In deze tijd kun je mooi uitzoeken welke manier van shapen bij je gezicht past. Voor het gemak hebben we deze uitgetekend op papier. In het “ei-vormige” hoofd van Mariëlle willen we wat meer vorm aanbrengen en haar neus pakken we ook mee, omdat deze een tikkeltje krom loopt (of zoals haar moeder het noemt: een Cleopatra-neus).

sha1

We beginnen met het aanbrengen van een basis-foundation in de kleur van de huid. Voor Mariëlle was dat nummer 201 Classic Beige. Zoals je ziet is de foundation heel natuurlijk dun en met één laagje niet extreem dekkend.

sha2

Daarna beginnen we met de schaduwen die we creëren met de donkerste foundation van deze lijn (gebruik met shapen zoveel mogelijk van hetzelfde merk, en het liefste ook uit dezelfde lijn, zodat het mooier in elkaar overloopt). Die donkere kleur brengen we aan over de lengte van onze vinger, zodat we die vinger in één lijn onder het jukbeen kunnen plaatsen.

sha3

Wrijf je vinger aan de kant van je oor een beetje heen en weer, zodat er een soort van driehoek ontstaat. Nu brengen we de rest van de schaduwplekken aan zoals we van te voren hadden uitgetekend. En ook met de highlighter gaan we flink in de weer.

sha4

Dan ontstaat er een soort van Kim Kardashian make-up selfie. Maar zeg zelf: van die selfie hebben we wel veel geleerd. Bijvoorbeeld dat het bij Kim K. ook niet allemaal puur natuur is.

sha5

Wanneer de kleuren zijn verdeeld begin je voorzichtig met je ringvinger de foundation te blenden, zodat het mooi in elkaar overloopt. Je kunt hier natuurlijk ook speciale shape kwasten gebruiken, dat hangt er vanaf wat je zelf het fijnste vindt.

De foundations die we gebruikten zijn verkrijgbaar voor €12,99 en de primer is verkrijgbaar voor €9,99 bij onder andere Themakeupspot.nl. De concealer -dat was even graven in het geheugen- is verkrijgbaar in de webshop van Oriflame voor €11,00.

Q: Heb jij al ervaring met shapen? Welke foundation gebruik jij er het liefste voor?

Beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.